Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

40 ezer forint egy emberélet?

2020.06.08

Brutálisan kegyetlen futtatókra csapott le a rendőrség, akik fiatal lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A hírből nem lett vezércikk, ugyanis rendszeresen derülnek ki ilyen borzasztó esetek. Mi vezet el odáig, hogy ilyen sorsra jusson egy nő és mit tehet ellene a társadalom?

A rendőrség bevetési osztaga egyszerre rohant le egy abonyi testvérpárt és Szolnokon élő apjukat, akik a gyanú szerint fiatal lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A bűnös üzelmekre akkor derült fény, miután az egyik lányt az apa egy hosszabbítókábellel úgy megverte, hogy több helyen eltörte a karja, de ennek ellenére kuncsaftokat kellett fogadnia. Az egyikük megsajnálta a lányt és kórházba vitte, ahol a kezelőorvos hivatalból feljelentést tett.

Pillangók a hálóban

A testvérpár bevett szokást alkalmazott a lányok becserkészésére. Intézetben élő, szeretetéhes, kiszolgáltatott lányokkal hitették el, hogy szerelmesek beléjük, majd jött a terror, a testi fenyítés, a drogokra való rászoktatás, majd a prostitúció belföldön és Olaszországban. A lányoktól természetesen elvették a bevételeiket, majd egyiküket 40 ezer forintért adták el egy másik futtatónak.

 

pri.jpg

Az alulképzett, megfélemlített, drogokra rászoktatott nők sokszor nem is látnak más lehetőséget a pénzkeresetre vagy a jobb életre. Fotó:pinterest.com

Sajnos nem egyedi eset, ahogy az sem, hogy másokat tisztességes munka ígéretével csábítanak nyugatra, ahol aztán elveszik az útlevelüket és megfélemlítéssel prostitúcióra kényszerítik őket. A pénz természetesen ebben az esetben is a futtatók zsebében landol. A rendőrség résen van, kiterjedt nemzetközi nyomozások folynak a futtatóbandák felszámolására, mégis egyfajta szélmalomharcot vívnak a szex-és emberkereskedőkkel. A kizsákmányolt nők ritkán tesznek panaszt a hivatalos szerveknél, mert nemcsak magukat, de otthon maradt gyermekeiket is féltik a futtatók és rokonaik bosszújától.

Van esély egy új életre?

Amíg kereslet van, addig kínálat is, amíg vannak mélyszegénységben élő, alulképzett nők, addig virágzik az illegális prostitúció. Hogy milyen áron? Az már kevés embert érdekel, hiszen nem ránk tartozik, kit érdekelnek haszontalan, feslett nők? Csakhogy ezek a nők áldozatok, az embertársaink, akik védelemre szorulnak. Véleményem szerint nem elég, ha megmentik őket egy bandától, mert könnyen egy másik karmai közé juthatnak. A környezetükből kellene kiemelni őket, biztosítani kellene számukra a továbbtanulást, hogy kitörhessenek az őket körülvevő, általában vidéki zsákfalvak reménytelen milliőjéből. Virágzik a modernkori rabszolgaság, egy nő ára 40 ezer forint. Pedig az emberélet felbecsülhetetlen.

Szekáry Zsuzsanna

 

Készült a Nemzeti Tehetséggondozó Kft. támogatásával

ntgn-logo.jpg