Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elhunyt a képregények legendás atyja

2018.11.12

95 évesen tüdőgyulladás miatt kialakult szövődmények következtében elhunyt milliók bálványa, a Marvel Comics alkotója és nyugalmazott elnöke, Stanley Martin Lieber, művésznevén Stan Lee.

 

stan-lee.jpg

 

A karizmatikus művész 1922. december 28-án született Bronxban. Képregény alkotó karrierje a Marvel Comics elődjénél, a Timely Comics-nál indult, ahol végigjárta a szamárlétrát, és először 1941-ben rajzolhatott az Amerika kapitány harmadik számában.

Olyan emberi tulajdonságokkal felvértezett szuperhős karakterek köthetők a nevéhez, mint Hulk, a Pókember, a Fantasztikus négyes, a Vasember, Doctor Strange, vagy az X-men hősök, összesen 361 karakter.

Az 1970-es évektől fokozatosan visszavonult az írástól és a Marvel arcaként járta a képregény találkozókat. Arca a képregények kedvelőin túl világszerte a Marvel mozi adaptációk által vált ismertté, ugyanis minden filmben feltűnt egy apró szerep erejéig.

Stan Lee csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán, 2000-ben létrehozott alapítványa pedig az analfabétizmus ellen küzd.

A mester mély nyomot hagyott a világban, hősei rengeteg embernek adtak reményt, valamint hitet önmagukban. Isten vele Stan Lee, köszönünk mindent!

KultBumm