Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elhunyt Keith Flint a Prodigy együttes frontembere

2019.03.04

49 éves korában elhunyt Keith Flint, a Prodigy együttes frontembere, akit hétfő reggel essexi otthonában holtan találtak. A rendőrség kizárja az idegenkezűséget, az extrém külsejű frontember öngyilkosságot követett el. Flint évek óta küzdött a depresszióval, amit alkohollal és különféle drogokkal próbált elnyomni, amik csak rontottak a helyzeten.

 

keith-flint.jpg

Fotó:skynews

 

Flint Braintreeben ismerkedett meg egy helyi rave klubban a Prodigy alapítójával, a dj Liam Howlett-tel, aki 1990-ben megalakította a később világhírűvé vált együttest, amelyben Flint eleinte táncos volt, majd a banda énekesévé és arcává lépett elő. Hét albumot adtak ki, az utolsó tavaly jelent meg No Tourists címmel. A Prodigy állandó fellépője volt a hazai fesztiváloknak is, először 1995-ben láthatta őket a magyar közönség a Petőfi Csarnokban.

 

keith-flint-2.jpg

Fotó: shropshirestar

 

Az együttes különleges, elemi erővel ható dalaira generációk buliztak féktelenül. A Keith Flint után maradt űrt nagyon nehéz lesz betölteni. Nyugodj békében, köszönjük, hogy megmutattad, hogyan léphetünk ki a komfortzónánkból, hogy a koncertjeiden és otthon, elfeledve a hétköznapokat, csak a zenére koncentrálva eggyé váljunk a bennünk szunnyadó ősi erőkkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

KultBumm