Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elsöprő sikerrel debütált a Fővárosi Nagycirkusz új vízi cirkuszi műsora, az Atlantic Flight- Nagy Cirkuszi Utazás

2018.04.08

Két év után újra egy felejthetetlen és szórakoztató vízi cirkuszi show debütált 2018. április 7-én a Fővárosi Nagycirkuszban, amely egy varázslatos, világkörüli utazásra invitálja a nézőket.

 

hullahopp.jpg

 

Nagy izgalommal vártam az Atlantic Flight- Nagy Cirkuszi Utazás című vízi cirkuszi műsort, mert a Fővárosi Nagycirkusz két évvel ezelőtti Atlantisz gyermekei című, szintén vízi cirkuszi műsora teljesen elkápráztatott. Ezzel nem voltam egyedül, mert a jegypénztárak előtti kígyózó sorok álltak, az elmúlt huszonöt év néző-és bevételi csúcsát megdöntő műsorra az előadás utolsó hónapján már nem lehetett jegyet kapni, ami mind az előadás elképesztő varázsát és népszerűségét igazolta. Ezt a varázst igyekszik túlszárnyalni Közép-Európa egyetlen, állandóan nyitva tartó kőcirkusza, idén még modernebb technikával. Hétszáz különböző szelepből, tizennyolc méter magasságba fújja fel a számítógép vezérelt rendszer a tizenegyezer liter, + 27 Celsius fokos, vízzel elárasztott manézsból a vizet, amihez elképesztő lézer show társul. Ez a vízi orgona adja a műsor keretét, amit úgy alkottak meg, hogy az első sorban ülő nézők se legyenek vizesek. 

 

Maka Gyula kapitány és elképesztően csinos légikísérői a képzelet repülőgépének szárnyán először az Arany Piramisok Földjére repítette a közönséget, ahol a magyar Golden Pyramid erőemelő csoport mutatta be az erő művészetét.

 

Utazásunk második állomása a titokzatos  Szerelem-sziget volt, ahol Syulgina Maria és Pisarev Evgeny levegő számában jelenítette meg a szerelem szenvedélyes energiáit, valamint a cirkuszművészetben elengedhetetlen bizalmat és egymásra figyelést.

 

levego.jpg

 

De vajon mi történik az elhagyott, magukra maradt játékokkal? Játékországban Serebrennikov Iurii zsonglőr és a profi tánckar négy „marionett bábujának” segítségével fény derült a titokra. Itt feltétlenül meg kell említenem, hogy a Fővárosi Nagycirkusz egyik különlegessége a magasan kvalifikált, állandó zenekarában rejlik. Hogy ez mekkora kincs, már kiderült a Lúdas Matyi a cirkuszban című újcirkuszi darab során, melynek zenéjét a zenekar vezetője, Szakál László szerezte, de ezt még tetézte a mostani műsor zsonglőr száma alatt elhangzó Nyári Gábor hegedűművész elképesztő szólója.

 

zsionglor.jpg

 

Vízi cirkuszi utazásunk ezúttal a szárazon folytatódott, mégpedig Vakklandiában, Laura Urunova és bájos kutyusai országában, ahol az emberek és állatok harmonikus, játékos kapcsolatába nyerhettünk bepillantást.

 

kutya-szam.jpg

 

A Négy Bolygó Birodalmában egy ősi, mágikus világba csöppentünk, ahol egy elemekkel játszó és azokat uraló istennő, Kudzina Kristina kápráztatott el hullahoppkarika számával, majd a tűz birodalmából az Antarktiszon találtuk magunkat, ahol két játékos oroszlánfóka labdázott és karikákat pörgetett az orrán ember-barátaik, Steven és Angela Pedersen segítségével. A közönség soraiból két bátor gyermek fókapusziban is részesült, miután sikerült a mókás állatok nyakába dobniuk a karikákat.

 

hullahopp-istenno.jpg       fokaszam.jpg

 

Utazásunk következő helyszínén a tavalyi Nemzetiközi Varsói Cirkuszfesztivál aranyérmese és különdíjasa, a magyar Axt Elizabeth és az orosz Bakalkina Mariia kápráztatott el tissue és perzs számukkal.

 

axt.jpg

 

A Hét Próba Birodalmában lélegzetelállító gumiasztal számban elevenedtek meg a cirkuszművészet erényei, mint az erő, a lendület, az alázat a szorgalom, a kitartás és az ügyesség.

 

Még a képzelet szárnyán is időbe telhet az utazás egyik világból a másikba, de addig is Maka Gyula kapitány vezényletével együtt énekelt a közönség, feltartva világító telefonjaikat. Igazán megható pillanat volt, ami kiválóan szemléltette a cirkuszművészet egyik legnagyobb erényét: a nemtől, nemzetiségtől, bőrszíntől és kortól független összetartozást.

 

Az Atlantic Flight járata Papagájföldre repített minket, ahol Laura Urunova segítségével a napfény és  boldogság földjén, együtt napozhattunk és koktélozhattunk az okos madarakkal, hogy aztán egy pillantás alatt egy varázs-gardróbban találjuk magunkat. Syulgina Maria és Pisarev Evgeny elképesztő gyorsöltöző számának technikáját kétség kívül a legtöbb nő szívesen elsajátítaná.

 

Egy város, ahol folyamatosan esik az eső, ahol életünk legszebb pillanatait élhetjük újra: ez a Szoborrá Váló Emlékek Városa, ahol két szerelmes, a Duo Funcoholics tagjai, örökké megörökítette a pillanatot romantikus kínai rúdszámukkal.

 

Utazásunk utolsó állomása Tündérországba vezetett, ahol káprázatos vízi tündérek pörögtek-forogtak a levegőben színes vízoszlopok között. Még egy utolsó, hosszú pillantás a csoda világában, lézershow és szemkápráztató szökőkút show finálé, majd visszazökkentünk a szürke hétköznapokba. De a professzionális és felejthetetlen élményt magunkkal visszük, és kincsként őrizzük, legyünk akár kicsik vagy nagyok. Köszönöm ezt a felejthetetlen élményt, máskor is az Atlantic Flight járatára váltok jegyet.

 

szokokut.jpg

 

Szekáry Zsuzsanna

 

Forrás: https://www.fnc.hu/hirek/item/1443-elsopro-sikerrel-debutalt-a-fovarosi-nagycirkusz-uj-vizi-cirkuszi-musora-az-atlantic-flight-nagy-cirkuszi-utazas