Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mini Magyarország – az ország egyetlen interaktív makettparkja

2019.08.02

A már az őskor óta lakott Békés megyei településen, Szarvason található az ország egyetlen interaktív makettparkja, a Mini Magyarország. A több, mint félszáz épület és vasútmakett az egész család számára tartalmas szórakozást nyújt.

 

mini-borito.jpg

 

Ha ellátogatunk az ország legnagyobb arborétumába, előtte mindenképpen érdemes megtekinteni az ott felépített Mini Magyarország makettparkot, amely nemcsak a hazai, de a már határon túlra szorult legimpozánsabb magyar vonatkozású épületeket és helyszíneket mutatja be élethű, kicsinyített másukban.

 

mini1.jpg

 

Az egész évben látogatható, szépen gondozott parkban olyan épületek elevenednek meg, mint a Kassai Dóm, a Gyulai vár, a Fertődi Eszterházy Kastély, a Törcsvári kastély, Árva vára, a Lőcsei városháza, az Uzsoki Fatemplom, Fraknó vára vagy az Operaház. Az összesen hetvenhárom látványosság interaktív mivoltát az adja, hogy a látogató gombnyomására az adott épületre jellemző zene vagy harangjáték szólal meg, vagy éppen a leghosszabb szabadtéri vasútmakett pályán kisvonatok száguldanak végig, a mini Balatonon és a mini Dunán pedig hajók ringatóznak.

 

mini4.jpg

 

Nagy élmény volt viszontlátni azokat az épületeket, ahol személyesen is megfordultam, miközben felidéztem az ott átélt emlékeimet. Emellett rengeteg új ötlettel is gazdagodtam, hogy hová érdemes még ellátogatni, ugyanis a makettekhez leírás is tartozik, és térképen is megjelenítik a helyet, ahol található.

Tapasztalataim szerint a minden nap reggel nyolctól sötétedésig nyitva tartó Mini Magyarország makettpark az egész család számára élvezetes és tartalmas, körülbelül másfél órás szórakozást nyújt, ahová négylábú kedvenceiket is magukkal vihetik.

 

mini5.jpg

 

Szekáry Zsuzsanna