Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Új tűzfal újult meg Budapesten

2019.12.19

A józsefvárosi Mindszenty téren készült el a legújabb tűzfal a Józsefvárosi Önkormányzat és a Mindszenty tér 1. szám alatti társasház támogatásával a Színes Város Csoport művészei által. A tűzfalak megújítását kitűző projektsorozat célja ezúttal a Tolnai Lajos utca és a József utca találkozásánál található falfelületen Somogyi János festőművész 1963-ban készült, Nők galambokkal című sgraffito alkotásának megőrzése volt.

- Amikor az eredeti művet édesapám ezen a falon elkészítette, országos jelentőségű érdeklődés övezte a sajtó részéről - mondta el Somogyi Medina Katalin. Sajnos az évtizedek alatt méltatlan állapotba került, ezért vagyok nagyon büszke arra, hogy ez a projekt most megvalósulhatott, és azonnal igent mondtam a Színes Város vezetőinek megkeresésére, hogy újjá varázsolják ezt a művészeti alkotást.

 

c37a7485.jpeg

 

c37a7475.jpeg

Fotó: Farkas András

 

Az ismert magyar meséket és rajzfilmeket népszerűsítő tűzfalfelújító program részeként valósult meg a Mindszenty téri projekt is. Ennek keretében eddig a Szaffi, a Vuk két változata mellett a Vízipók-csodapók, és a Macskafogó készült el a Szigony utcában.