Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A legsúlyosabb divatbakik amiket elkövethetsz

2018.09.04

A hölgyek öltözködését, sminkjét, frizuráját és kinézetét illetően megoszlanak a vélemények, de van pár dolog, amit az egyéni stílusodtól függetlenül nem árt betartanod, ha fontos számodra a nőiességed vagy nem akarsz divatbakikat elkövetni. Az alábbi felsoroláshoz a saját véleményemet, a divatszakma általános vélekedését, és az ismerőseim körében végzett közvélemény kutatást vettem alapul.

 

Rendezetlen, koszos körmök, lekopott körömlakk:

A nők egyik ékessége a kezük, s kedvességük kifejezőeszköze. Ezzel dajkálják gyermekeiket, velük simogatják szeretteiket és gyengéd, de erős ujjaikkal gyúrnak szeretetet a süteményekbe. A sok munka ellenére, s mert igencsak szem előtt lévő testrészről van szó, nem lehet alattuk piszok. Rettentő igénytelenségre vall. Tudom, hogy tele van rohanással az életed, és ezért kevés időd jut magadra. De ha már kifested a körmeid, csak van öt perced lemosni őket, mert a minden körömről letöredezett körömlakk még a férfi rocksztároknak sem áll jól, nem még egy szép nőn.

 

lepattogzott-koromlakk.jpeg

 

Szakadt harisnya:

Nem arról a szakadt harisnyáról beszélek, amelyik aznap akadt be valamibe és ha nincs nálad színtelen körömlakk, felszaladt rajta a szem. Hanem arról a harisnyáról van szó, ami agyon van szaggatva. Ha csak nem vagy punk-rock énekesnő, elég ciki viselet, mert igénytelenséget sugároz.

 

szakadt-harisnya.jpg

 

Combfix rövidnadrággal:

Ehhez nem fűznék sok magyarázatot, egyszerűen hülyén néz ki. Szoknyával bomba, de rövidnadrággal…

 

Piros és rózsaszín darabok keverése:

Erről megoszlanak a vélemények, egyes stylistok esküsznek erre az összeállításra, de én a régi divattervezőkkel értek egyet, hogy ne keverjük magunkon egyszerre ezt a két színt.

piros-es-rozsaszin-darabok.jpg

Fotó: instylemagazin

 

Testszínű harisnya zoknival:

Ha csak nem vagy kislány, nem áll jól, hidd el.

 

A póthaj látható rögzítései:

Nincs gond a póthajjal, nem mindenki képes hosszú tincseket növeszteni. Viszont ha kilátszanak az illesztések, eléggé lelombozó hatást gyakorolsz másokra. Ezért óvatosan a lófarokkal.

 

pothaj-rogzites.jpg

 

Szájkontúr elütő színnel:

Rég nem a kilencvenes években élünk, már Pamela Andreson is rég felhagyott ezzel a ma már közönségesnek ható sminkkel.

 

Több számmal kisebb farmer:

Ha kinőtted a farmered, szerezz be egy másikat a méretedben, de ne passzírozd bele magad, csak, hogy vékonyabbnak tűnj, ugyanis elárulnak a kitüremkedő úszógumik, így nem keltesz túl esztétikus hatást.

 

tul-szuk-farmer-jo.jpg

 

Túltöltött száj:

Nem vagyok ellene a plasztikai beavatkozásoknak, de az arany középút itt is hasznos. A túltöltött kacsaszáj megmosolyogtató.

 

voksan-virag-0315.jpg

 

Mélyülepű farmer, a köznyelvben fostartó gatya:

Sokáig tartotta magát ez a buggyos, teljesen értelmetlen viselet, amiről a többség fejében bizony egy rossz pelenka szerepe öltött fel.

 

melyulepu-farmer.jpg

 

Miniszoknya és haspóló:

Vagy miniszoknya, vagy haspóló, de a kettő együtt hordva egy olcsó lány benyomását kelti, ezért mondanom sem kell, hogy cseppet sem elegáns, inkább ribis.

 

miniszoknya-toppal.jpg

 

 

Minták keverése:

Kockák, pöttyök, tyúklábak, csíkok, állatminták. Nincs velük gond, csak ne egyszerre viseld őket. Bár a kifutókon rendre előjönnek ilyen darabok, de egyszerre egy minta bőven elég, együtt hordva zavartságot és ízléstelenséget jelez. A kevesebb, néha több elve ebben az esetben is érvényes.

 

mintak-keverese-divatbaki.jpg

Fotó:instylemagazin

 

Barnító krém túlzásba vitele:

Odavagy a barna bőrért, bejött a nyár, te pedig nem voltál sem strandon sem szoláriumban? Hidd el, nem az a megoldás, ha barnító krémmel és permettel narancssárgára fújod magad. Egyszerűen röhejes az ilyen természetellenes bőrszín.

 

barnito12.jpg

 

Leggings nadrágként viselve:

Egy vékonyabb darab kihangsúlyozza a tevepatát és a bőr egyenetlenségeit, valamint alkalom adtán látni engedi az alsóneműt is. Hölgyek, alapszabály, hogy a leggings különböző hosszúságú szoknyák, télen pedig hosszú nadrág alá tartozó ruhadarab, amely egymagában viselve egyáltalán nem ajánlott.

 

leginggs-nadragkent-jo.jpg

 

 

Szekáry Zsuzsanna