Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A luxusprostituáltak csillogó életének sötét oldala

2018.10.03

 

Vannak azok a szép, fiatal lányok, akiknek csillogó életét a közösségi oldalakon több ezren, de akár több tízezren követik nyomon. Ibizán bulizó, belőtt hajú, koktélruhás lányok, yachtokon napfürdőző, drágán megcsinált mellek, a legnívósabb éttermek ételei, luxusautók vagy épp kvadokon a dubai sivatagban száguldozó boldogan pózoló lányok fotói köszönnek vissza. Ez a tökéletesnek tűnő élet a legtöbb ember számára elérhetetlen. De mi rejlik a csillogás mögött? Ezek a lányok tényleg ennyire szuper életet élnek? A cikket két általam ismert luxus prostituált történeteiből és a személyes konzekvenciáimból állítottam össze.

 

Erikát (nevezzük így) régóta ismerem, még abból a korszakából, amikor elkenődött sminket és minden bulin ugyanazt a turkálóból beszerzett ruháját viselte. Erika gátlástalansággal keveredett exhibicionizmusa hamar megmutatkozott, először pár jó cucc beszerzése után, bulikon lépett fel kezdő sztriptíz táncosként. Nem sokkal később jött egy-két elhanyagolható médiaszereplés, majd egy-két nagyobb rendezvény, ahol már általam finoman csak „halászok-nak” hívott egyének is feltűnnek. Ők hamar meggyőzik a lányokat a jó fellépésükkel, hogy bizony másképpen is kamatoztathatják a tehetségüket, amiből csodálatos életet biztosíthatnak maguknak.

 

Erika hamar német, svájci, holland, ausztriai és olasz bárokban találta magát, ahol a színpadi és öltáncon kívül, ha pénzt akart keresni, le is kellett feküdnie a vendégekkel. Elmondása szerint nem minden helyen, de a legtöbbnél ez szinte kötelező volt amellett, hogy a vendégekkel méregdrága italokra kellett meghívattatniuk magukat, hiszen ebből tetemes haszna származott a helynek. A szállások változó minőségűek voltak, olyan is megesett, hogy garázsban lakott egy tucat lánnyal, akik között állandó a rivalizálás, és nem ritka a tolvajlás sem.

 

luxusprosti2.jpg

 

Előfordult, hogy egy-egy tehetősebb vendég kibérelte őket nappal, amikor étterembe jártak, ruhákat vásároltak és végre láttak valamennyit az adott városból, ahol épp dolgoztak, de ez nem volt mindennapos. A bárok főnökei sem bántak éppen tisztességes módon a náluk dolgozó lányokkal: rendszeres eset volt, hogy reggel sorba állították őket és ordítozó monológot kaptak a nem megfelelő bevétel miatt, de Erikának olyan főnöke is volt, aki megerőszakolta őt. Az éjszakázást nehezen bírta, így kint tartózkodásai alkalmával, a drogokkal is kapcsolatba került.

 

Egy turnus egy héttől két hónapig tart, aztán irány haza. Erikát bár az eltelt évek sokkal okosabbá, tapasztaltabbá és rafináltabbá tették, arany szívét és jóhiszeműségét nem vették el, amit a nem éppen jómódú, de nem is mélyszegény magyar családja, és az aktuális pénznyelő pasijai ki is használtak. Ezért sosem volt pénze, az áhított mellműtétre is évek múltán került sor.

 

 A vonzó és elemi erejű kisugárzással bíró Erika sosem rendelkezett stabil lelkivilággal, ez az életforma pedig alaposan megviselte. Végül egy fillér megtakarítás nélkül szállt ki ebből az életformából, hogy most egy átlagos, de nyugodtabb életet éljen.

 

luxusprosti.jpg

 

Kati álnevű barátnőmmel osztálytársak voltunk. Ő is nagyon fiatalon, egy kétes hírű szervező szépségversenyén elért előkelő helyezés után csöppent bele a luxuslányok életébe. Kati nagyon szép lány, a mostani szépségtrendeknek tökéletesen megfelelő külsővel, amire havonta nem kevés pénzt áldoz: személyi edzőhöz és kozmetikushoz jár, műszempilla keretezi a szemeit, igényes póthajat visel, az ajkait feltöltette és a melleit plasztikai sebész segítségével szabatta tökéletesre. Az átlagember számára megfizethetetlen ruhákban jár, a legtrendibb éttermekben és szórakozóhelyeken bulizik a barátnőivel, lovagolni jár és gyönyörű helyekről oszt meg fotókat.

 

Kati szintén magyar lány, aki a családját is támogatja a keresetéből. Ő sokkal stabilabb lelkileg, mint Erika, de ez abból is adódik, hogy ő egy három napos utazással megkeres egy-másfél millió forintot, majd akkor megy ki legközelebb külföldre, amikor ő akar. Kati itthon is hivatalos szokott lenni egy „ügynökség” szervezésének hála az elit bulikba, ahol sokszor csak biodíszletként funkcionál, de olyan is megesik, hogy szállodába közvetítik ki.

 

luxusprosti3.jpg

 

Külföldi és itthoni úticéljait a közvetítő személy vagy ügynökség szervezi meg gazdag üzletemberek számára Dubajba, Ibizára, Spanyolországba, Olaszországba vagy épp Monte-Carloba. Erika ilyenkor több lánnyal lakik együtt vagy egy szállodában vagy az úriember/úriemberek bérelt villáiban. Nem ritka, hogy egy férfi öt lányt is kér kísérőnek, akikkel vacsorázni, bulizni és vásárolni jár, akik cserébe kényeztetik őt. A fizetséget aztán nem tőle, hanem a közvetítő személytől kapják meg, általában kézbe, adómentesen. Ezeken a bulikon aztán zajlik az ereszd el a hajam! Legtöbbször arab hercegek és üzletemberek csapnak a vallásukkal egyáltalán nem összeegyeztethető, napokig tartó drogos, alkohol fűtötte bulikat, így nem kérdés, hogy a lányoknak is használniuk kell ilyen szereket. Erika elmondása alapján az egyetlen negatívum az, hogy elveszik a telefonjaikat - félve a kompromittáló felvételek miatt - és így többüknek nehéz fenntartani a családjuk vagy a párjuk előtt kitalált alibit. Vannak köztük igencsak fiatal lányok is, akiknek az árát sokszor az Instagram követőik száma határozza meg.

 

Nagyon kedvelem Katit, mert kedves, jószívű és vidám lány, akit nem az eszéért szeretek. Sajnos nagyon gyér a szókincse, nem megfelelően használja a szavakat és tanulási nehézségekkel is küzd, de ennek ellenére ismét beiratkozott egy iskolába, és amikor nem milliomosokat szórakoztat, műkörömépítéssel foglalkozik. Saját szalont szeretne nyitni és egy saját lakásra gyűjt. Remélem összejön neki, mert magas életvitelt folytat, ami csak viszi a pénzt, ráadásul komoly kapcsolatban él, ami miatt egyre ritkábban ruccanhat ki külföldi „modell munkákra”. Ráadásul ezek a kiruccanások sem éppen veszélytelenek, hiszen ezek mögött a megrendelők mögött olyan komoly, maffia szálakkal bíró apparátus áll, akik nemcsak felhajtják a legkapósabb lányokat, megszervezik a bulikat, kibérlik a yachtokat, kvadokat, éttermeket, hanem akár egy elvadult buli után el is tűntethetik a pórul járt lányokat. Kati eddig szerencsés volt, remélem, hogy mielőtt eléri az ezekben a körökben öregnek számító 28 éves kort, gond nélkül és az álmainak megvalósításához szükséges tőkével felvértezve, komolyabb lelki és fizikai sérülések nélkül ki tud lépni ebből a csábító bűvkörből.

 

Szekáry Zsuzsanna