Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Deadpool ismét hozza a formáját-Filmkritika

article preview

Hatalmas rajongója vagyok a Marvel-univerzum Deadpool nevű karakterének képregény és film változatában is, ugyanis teljesen különbözik az összes szuperhős karakterétől, annak ellenére, hogy az ő életét is tragédiák sora szövi át. De Deadpool, alias Wade Wilson, az ex kommandós, érző szívű bérgyilkos egy teljesen kattant karakter. Minden általános szabályt felrúg, mert a saját nyakatekert gondolkodásmódja szerint él, amihez rettentő sok pimaszság és tiszteletlenség társul. Ő az egyetlen szuperhős, aki amikor komolyra veszi a figurát, akkor sem az. Folyamatosan feszültséget gerjeszt, kiszámíthatatlan, pofátlan és idegesítő, de mégis imádnivaló.

 

deadpool-2-final-movie-official-trailer-ryan-reynolds-stanlee-marvel-poster-3.jpg

 

Nem született szuperhősnek, miután kiderült a gyógyíthatatlan rákos betegsége, egy titkos szervezet felajánlotta neki a gyógyulást, ami egy fájdalmas kísérlet-sorozattal létre is jött, de a bőre úgy néz ki a mellékhatások miatt, akár egy másodfokú égési sérüléseket szenvedett embernek. A Ryan Reynolds alakította Deadpool végül túllendült ezen, szerelmével, Vanessával (Morena Baccarin) családot terveznek, miközben ő hamisítatlan jó szuperhősként a világot járva legyilkolja a gonosz bűnözőket. Mindez túl szép, hogy igaz legyen, ezért be is üt a krach, aminek köszönhetően hősünk az X-men-ek között találja magát, majd feltámadó lelkiismeretétől hajtva pártfogásába vesz egy dühkezelési problémákkal küzdő, tinédzser mutánst, Russel Collinst, aki Tűzökölnek nevezi magát.

 

Természetesen főgonosz nélkül nincs szuperhősfilm, aki itt a Kábel nevezetű, időutazó katona (Josh Brolin), aki mint kiderül nem is igazán gonosz, és több a közös szál közte és Deadpool között, mint az elején gondolnánk. Ugyanis mindkettejüket nagy veszteség érte, gyászolnak és szenvednek, amit az egyikük helyre akar hozni, míg a másikuk egy új cél által átvészelni. Feltűnnek az első részből ismert arcok is: Dopinder (Karan Soni), az egyre pszichotikusabb indiai taxisofőr, Cserkész (T.J. Miller), Wade mindenből kimaradó barátja, Vak Al (Leslie Uggams), a vagány néni, valamint a mutáns Kolosszus és Negaszonikus Tini Torpedó (Brianna Hildebrand), aki szerintem több szerepet is kaphatott volna.

 

deadpool2.png

 

A Deadpool 2 hozza az első film után elvárt pörgős akciójeleneteket és poénokat, amik leginkább más filmekre utalnak. Kétség kívül ütősek, főleg az Elemi ösztön kultikus jelenetét kifigurázó poén, de nem hiszem, hogy csak a filmes utalásokkal lehetne poénokat gyártani. Itt a kevesebb, több lett volna. A cselekmény egy percre sem áll le, de ennek ellenére követhető, így nem esik a folyton csak pörgés és állandó akció van, miről is szól ez a film? csapdájába, köszönhetően az akciófilmek terén igencsak tapasztalt David Leitch rendezőnek, valamint Rhett Reese és Paul Wernick forgatókönyvíróknak.

 

dead.jpg

 

Az őrült, de jószívű Deadpool rajongói nem fognak csalódni a második részben sem, aki pedig nem ismeri a figurát, annak sem lesz hiányérzete az előzmények ismerete nélkül, ellentétben a Bosszúállók: Végtelen háború című eposz esetében, ahol ha nem tudtad, hogy ki kicsoda csak egy nagy katyvasz az egész. Ha bírod az akciót, a szuperhősöket és a sok nevetést, ülj be a Deadpool második részére, nem fogod megbánni.

 

Szekáry Zsuzsanna

 

 
 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Most: 7
Összes: 319739
30 nap: 11256
24 óra: 395