Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A fehér királyné - A hiteles történelmi sorozat

2019.02.23

A hiteles történelmi sorozatok kedvelőinek figyelmébe ajánljuk a 2013-ban készült Fehér királyné című, tíz részes mini sorozatot. A hitelességről pedig Philippa Gregory elismert történész-író gondoskodik, aki a rózsák háborúja néven elhíresült angol történelmi korszak egy szeletét veszi górcső alá, mégpedig a kor híres asszonyainak szemszögéből.

 

a-feher-kiralyne-2.jpg

 

A York és a Lancaster-ház háborúban áll egymással a királyi trónért, ami kettészakította nemcsak Anglia nemességét, de népét is. Ekkor ismerkedik meg IV. Edward király (Max Irons) az özvegy és éppen kegyvesztett Elizabeth Woodville-el (Rebecca Ferguson). Az uralkodó nagybátyja, a „Királycsináló” Richard Neville, Warwick grófja (James Frain) már elintézett egy jegyességet, ami számára is nagy haszonnal járt volna, így érthetően nem örült, hogy király a fehér rózsa alatt harcoló Woodville család lányát vette feleségül. A boldog házasságra árnyékot vetnek az állandó cselszövések, a hatalmi játszmák, a különböző érdekek és a családon belüli árulás. A tízszer hatvan perces francia-angol mini sorozatban egy ádáz, kegyetlen, de annál izgalmasabb korba nyerünk bepillantást, amely IV. Edward uralkodásának kezdetétől, III. Richard (Aneurin Barnard) rövidke uralkodásán át VII. Henrik (Michael Marcus) uralkodásának kezdetéig tart.

 

a-feher-kiralyne-3.jpg

 

A Fehér királyné végre egy valóban történelmi szempontból hiteles sorozat tele izgalmakkal, szerethető és utálható karakterekkel és meggyőző színészi alakításokkal.  Philippa Gregory tökéletes képet fest a korabeli szokásokról, személyekről, hiedelmekről, öltözködésről és az udvari életről.

A történelmi filmek kedvelőinek kihagyhatatlan sorozat, amelyben még a legszőrszálhasogatóbbak is nehezen találnának kivetnivalót.

 

KultBumm