Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az alvilág királynője (Queen of the South)

2018.03.17

Mivel nálam a Dél-amerikai alvilágot bemutató Narcos című sorozat teljes siker volt, nem volt kérdés, hogy belevágjak a 2016-ban bemutatott, eddig két évadot megélt, hasonló témájú Az alvilág királynője című sorozatba.

 

queen-of-the-south.jpg

 

Arturo Pérez-Reverte A Dél Királynője című könyve alapján készült filmsorozat középpontjában egy pénzváltással foglalkozó fiatal nő, Teresa Mendosa (Alice Braga) áll, aki Mexikó utcáin megismerkedik élete szerelmével, James-el (Peter Gadiot), aki drogdílerként egy egészen más életbe vezeti be a tapasztalatlan lányt. A fényűző élet és a boldogság persze csak a tündérmesékben tarthat örökké, ugyanis Teresanak egyik pillanatról a másikra futnia kell az életéért. Izgalmas macska-egér játék veszi kezdetét, ahol a legnagyobb kábítószerkartellek ravasz főnökeivel kell egyezkednie, miközben csak saját találékonyságára számíthat. A profi bűnözők világában senki nem az, akinek elsőre látszik, a bizalom olyan luxus, amit a leggazdagabbak sem engedhetnek meg maguknak, és ha feljebb akarsz kerülni a bűnözői ranglétrán, semmitől sem riadhatsz vissza. Kockáztatnod kell, szövetségeseket kell szerezned, merész terveidet pedig jól átgondolt stratégiák mentén kell végrehajtanod, de még így is érthetnek nem várt meglepetések.

 

queen-of-the-south-2.png

 

Az Alvilág Királynője készítői nem finomkodtak, a kegyetlen alvilágot nem fedték el jótékony homállyal vagy csajos cukormázzal. Kapunk bőven az erőszakból és a vérből, de soha sem indokolatlanul használva. A forgatókönyvírók hagyták kibontakozni a főszereplők jellemvonásait, mozgatórugóit, erősségeit és gyengeségeit, amik által valóban lüktet és élővé válik sorozat, de a legnagyobb pozitívum, hogy nincsenek unalmas töltelékrészek. A cselekmény folyamatosan pörög, mindig van miért izgulnia a nézőnek.

 

Aki szereti az akcióban és fondorlatokban bővelkedő alvilági történeteket, annak bátran ajánlom az USA Network Az alvilág királynője című sorozatát, mert garantáltan nem fog csalódni. Ez a történet a képernyőhöz szögez.

 

Szekáry Zsuzsanna