Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gengszerkorzó (Boardwalk Empire)

2018.09.15

Az amerikai HBO saját gyártású sorozatát 2009-ben, nagy sikerrel bocsátotta világhódító útjára. Mivel nagy rajongója vagyok a gengszter filmeknek, azonnal utánanéztem, hogy mi is ez. Amint megláttam a rendezők és a producerek névsorában a legendás Martin Scorsese-t, aki olyan zseniális, az alvilágot és annak minden rezdülését kendőzetlenül bemutató filmeket jegyez, mint a New York bandái, a Casino, az Aljas utcák vagy a Nagymenők, azonnal belekezdtem az öt évados sorozatba.

 

gengszterkorzo1jo.jpg

 

Scorsese, valamint Terence Winter, Howard Korder és Margaret Nagle forgatókönyvírók az amerikai alvilág legendás alakjait mutatják be a szesztilalom idején. Tanúi lehetünk Al Capone (Stephen Graham) egyszerű verőlegényből való felemelkedésének és csatározásának olyan szintén valós nagyágyúkkal, mint Lucky Luciano (Vincent Piazza), Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg) és Enoch ’Nucky’ Thompson (Steve Buscemi), aki politikus, volt sheriff és nem mellesleg Atlantic City ura.

 

gengszerkorzo3.jpg

 

A nagyköltségvetésű sorozat nemcsak a minden részletükben korhű díszletek, ruhák és zene, de a politikai-és alvilági csatározások, a féktelen partik és orgiák által is valódi időutazást kínál egy hírhedt, de legendás korba. Nem is tudok külön színészi alakításokat kiemelni, mert a főszereplők és a mellékszereplők egyaránt a karakterüknek megfelelő, és abból kihozható legjobb alakításokat hozzák, miközben a történet folyamatosan pörög, nincsenek leülő, kitöltő részek, vagy előre megjósolható fordulatok.

 

gengszerkorzo2.jpg

 

A Gengszerkorzó egy nagyon erőteljes sorozat, ami kötelező darab az alvilági filmek rajongóinak. Csak azoknak ajánlom, akik a lebilincselő sztori mellett bírják a Trónok harcát is megszégyenítő ágyjeleneteket és a kendőzetlen erőszak bemutatását.

 

Szekáry Zsuzsanna