Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lucifer-Az imádnivaló ördög

2018.07.26

Az egyik aktuális, személyes kedvencemet, a Lucifer című amerikai misztikus-krimi –vígjáték-dráma sorozatot ajánlom a figyelmetekbe. A 2016-ban indult, eddig három évadot megélt sorozatot a Fox csatorna sugározza, a főhős, Lucifer Morningstar (Tom Ellis) karaktere a DC Comics égisze alatt futó képregény, a Vertigo egyik mellékszereplője, akinek karakterét továbbvíve létrejött a Lucifer című sorozat.

 

lucifer1.jpg                            lucifer2.jpg

 

A pokol ura egyszer csak megunja a rákényszerített pokolbéli feladatainak gyakorlását, és úgy dönt, hogy a Földre költözik, méghozzá hova máshova, mint a nagyfényes Los Angelesbe, az Angyalok városába. Vele tart leghűbb szolgája Mazikeen (Lesley-Ann Brandt) a szexi démon, aki a Pokol legavatottabb kínzómestere és Lucifer személyi testőre. Lucifer egy menő éjszakai klubot vezet, ahol különböző szívességeket tesz a hozzá forduló embereknek. Amikor meghal az egyik pártfogoltja, nyomozásba kezd, miközben megismerkedik Cloe Decker (Lauren German) nyomozóval, akivel közösen derítik fel az ügyet, majd a nyomozó civil tanácsadója és társa válik belőle. Miközben folyamatosan újabb és újabb bűnügyeket oldanak meg, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, miközben a spirituális szálakon is zajlik a cselekmény. Megismerünk más angyalokat is, Amenadielt (D.B. Woodside) és Urielt (Michael Imperioli), valamint Isten feleségét, a teremtő és pusztító anyaistennőt (Tricia Helfer), de egy epizód erejéig még Isten szelleme is beköszön egy mágikus tárgy segítségével.

 

lu2.jpg

 

A sorozatot a főszereplő, Tom Ellis viszi a hátán, színészi játéka, elemi erejű sármja tökéletesen festi le a hedonista, önmagával állandó harcban álló ördögöt, aki nem is gonosz, csupán a mennybéli lázadása után kapott büntetésként kénytelen a Pokol Urává lenni. A sorozatot érdemes eredeti nyelven nézni, mert Tom Ellis hangjátéka rengeteget dob az élményen. Az ő karaktere, valamint a krimi, a spirituális szál és a hozzáadott humor által fűszerezve egy igazán izgalmas és szórakoztató sorozatot kap a néző. Emellett a szereplők jellemfejlődése és egymáshoz fűződő viszonya szintén szórakoztató, avagy elmélyült pillanatokat kínál.

 

lucifersn3bb-678x381.jpg

 

A Lucifert azoknak ajánlom, akik szeretik a krimi műfajt, de a humor és a Bibliától kissé eltérően értelmezett spiritualizmus sem áll távol tőlük és egy kis könnyed szórakozásra vágynak.

 

lu3.jpg

 

Szekáry Zsuzsanna