Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A legjobb kiülős helyek

2018.09.12

Mivel még élvezhetjük egy kis ideig a vénasszonyok nyarát, úgy döntöttem, ebben a cikkben olyan helyeket fogok nektek ajánlani, ahol érdemes eltölteni az év utolsó melegebb napjait. A teraszok nemsokára zárnak, de még van annyi időtök, hogy beugorjatok egy jó hambira vagy koktélra néhány szabadtéri helyre. Igyekeztem a város különböző pontjain lévő helyeket összeválogatni, de a helyzet az, hogy az egyéni preferenciáim ebben a cikkben is eléggé rányomják a bélyegüket a listára. Ezt bocsássátok meg nekem ismét, a helyzet az, hogy csak olyan helyet szeretnék ajánlani, amit ismerek. Nem állítom, hogy ezek a legjobb kiülős helyek, azt állítom, hogy ezek jók.

 

kertem2.jpg


KertemA Kertem az én olvasatomban az egyértelmű námbörvánn, de úgy gondolom, nem csak számomra toplistás. Amellett, hogy az étel remek – streefood jellegű fogásokra számítsatok – és az italkínálat is rendben van,  sokszor tartanak filmvetítéseket, illetve koncerteket is szoktak rendezni. A lokáció is remek, a városliget egy igazi zöld paradicsom a betondzsungelben. A Kertem nem a legolcsóbb helyek egyike, egy Borsodit például 490 forintért szürcsölgethetünk, de mégsem tartozik a Városliget legdrágább egységei közé. A hipster jelleg ellenére tehát nem mondanám, hogy a Kertem overprized. Itt viszont engedjétek meg, hogy egy kis kritikával éljek: én igazából jobban szerettem az előző felállást. Noha a pub maga nem mozgott sokat, mindössze néhány métert költözött, és az új kialakításnak tényleg van értelme, mivel több férőhelyet biztosít, az az igazság, hogy aki járt az eredeti felállásban, annak hiányozni fog egyfajta flow. A régi alter hely helyett ugyanis egy újszerű, talán túlzottan is hipszter konstrukció fogadja az odalátogatót. Mindemellett mindenképp megér egy misét, és mivel ez egy viszonylag újkeletű dolog, érdemes megszavazni nekik a bizalmat, hogy jó irányba fognak tendálni.

 

kertem.jpg

Fotó: varosban.blog.hu
 


Pántlika

 

A Pántlika Bisztró a Városligetnél, a Hermina út mellett található. A méltán híres-hirhedt picike bisztró fantasztikus streetfood ételekkel, limonádékkal, illetve szuper, tényleg 10-es skálán 11-es szervízzel várja a vendégeket. Az étel streetfood jellegű, ha érdekel a véleményem, én a hamburgerekre mennék, zseniálisak. A tetejébe felszolgálnak vega burgert is, ami szerintem külön kis pirospont. A legolcsóbb burger 1490 Ft, menüben 1990-et fizetünk ugyanezért. Ami nem Budapest legolcsóbbja, de határozottan nem drága, ha nem a Mekihez, vagy a sarki gyroszos mirelithúsból készült okosságához viszonyítunk. Megjegyeznék még egy számomra fontosnak tűnő dolgot: csapolnak meggysört. A Pántlikát egyébként mostanában téliesítik, ha minden jól megy, szóval könnyen elképzelhető, hogy az idei téli szezonban már nem kell a nyári nyitásra várnunk, hogy élvezhessük a Pántlika félig retró, félig alter hangulatát.

 

pantlika.png

Fotó: Magyar CéginfóKét RombuszA Két Rombusz egy egészen furcsa hely, a harmadik kerületben, a Római parton. Az ottani sokadalomban is igen reprezentatív és formabontó. Hogy miért? Mert az egész komplexum úgy néz ki, mintha valamiféle redneck házibuliba csöppentünk volna. A Duna partján található helyet ugyanis régi buszokkal, furcsa, szabadtéri ágyakkal, meg hasonlókkal rendezték be, ráadásul igény szerint lehetőséget biztosítanak grillezésre és bográcsolásra. Ezért semmi extrát nem kell fizetnünk, csak foglalnunk. Viszont italt nem vihetünk be, azt ott kell venni. Érdemes tudni, hogy a szükséges cuccokat, emlékeim szerint a fán kívül (amiért nem kérnek horror árat) nekünk kell vinni. Az ital egyébként nem olcsó, de ez szerintem jelen esetben egy bocsánatos bűn. A Két Rombusz megadja azt  az igazi, hamisítatlan fesztiválfeelinget akkor is, ha csak egy nagyobb baráti összeröffenés keretein belül megyünk oda. Egyébként főleg erre, illetve esetleg céges rendezvényekre ajánlom.

 

ket-rombusz.jpg    ket-rombusz-2.jpg

Fotó: welovebudapestHippie IslandA Hippie Island a Margitszigeten található idényjellegű pub/étterem. A nevével ellentétben nem annyira olcsó hely, viszont a Margitsziget kellős közepén ez talán nem annyira meglepő. A dizájn isteni, szemet gyönyörködtető, az étel/ital és a kiszolgálás is nagyon rendben van. A dolog varázsát azért természetesen a sziget szolgáltatja, az én véleményem az, hogy a kaja jó, de azért nem annyira, hogy a világ végére elmenjek miatta. A kiszolgálás viszont remek, csúcsidőben sem nagyon lassú, és hát igen, még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a dizájn imádnivaló. Bármilyen találkozóra ajánlom, akár randizni, vagy egy kellemes vacsorára a szülőkkel, de baráti találkára is tökéletes. (Sportközvetítés is van!)

 

hippie-island.jpg        hippi-island2.jpg

Fotók: tripadvisor

 

Sophie