Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évszakosrózsák – Egy lendületes művészeti kezdeményezés

article preview

Irodalom rovatunkban több cikket olvashattatok fiatal költők verseivel, akik egy bizonyos Évszakosrózsák irodalmi közösség tagjai. Cikkünkben megismerhetitek az alapító, Kutrovátz Renátó gondolatait és céljait az Évszakosrózsákkal kapcsolatban.

 

evzskosrozsak-logo.jpg

Az Évszakosrózsák közössége körülbelül fél éve jött létre azzal a céllal, hogy egy tető alá gyűjtse a fiatal tehetséges szerzőket, akik a közösség különböző oldalai közül választva szabadon megoszthatják a szerzeményeiket az olvasókkal. Emellett a szerzők számára létrehoztunk egy külön csoport, ahová beküldhetik a műveiket, amelyekkel kapcsolatban a többi tag véleményt és építőjellegű kritikákat fogalmazhat meg.

A közösség sajátossága még, hogy az oldalainknak egységes a dizájnja, egy szimbólum mögé állunk és közös érdekeink vannak. Ezenfelül pedig a modern kor vívmányait használjuk, hogy értéket teremtsünk. Arra szeretnénk rámutatni, hogy a technika nem rossz dolog, és nem kell az ismeretlenben az ördögöt látni. Számunkra nehéz lenne elképzelni az életet a különböző technikai eszközök nélkül, de ez nem feltétlenül jelent rosszat, csak új kapukat nyit meg számunkra a régebbiek mellé. Sokszor lehet olvasni olyan általánosító véleményeket, amik reménytelennek állítják be a mi generációnkat, s ez nem is annyira meglepő, mert nem ez az első eset, hogy az idősebb generáció sok negatívat lát az újban. Az Évszakosrózsák ehhez kötődő célja azonban az, hogy megmutassuk, a változás nem mindig negatív dolog, ezzel elérve, hogy többen is meglássák a fejlődésben lévő potenciált, és a rögtön elítélés helyett először jobban megismerjék azt, amiről véleményt fogalmaznak meg.

Legfőbb céljaink közé tartozik még, hogy megismertessük a mostani generáció művészeit az közönséggel, és egyfajta példát állítsunk a fiatalok elé, hogy a művészet és az olvasás egy értékes dolog. Minden alkalommal pozitív csalódást okoz a felismerés, hogy a fiatalok többsége mennyire nyitott a művészetek iránt, és hogy a közösségi oldalak milyen egyedi kapcsolatot teremthetnek olvasó és alkotó között. Rengeteg fiatal alkot, ezért a közösségünk céljai között szerepel az is, hogy egy olyan közegbe tartozhassanak, ami motiválja őket az alkotásra és segít nekik a fejlődésben. A mi közösségünk még ugyan gyerekcipőben jár, de folyamatosan fejlesztjük újabb és újabb ötletekkel; például egy hónapon belül sikerült egy rövid kis művészfilmet is forgatnunk, ami már fent van a nemrégen létrahozott YouTube-csatornánkon. A jövőben majd szeretnénk szélesíteni a művészek palettáját és akár képző- vagy filmművészeket is bevonni a munkáinkba. A legvégsőbb célunk pedig egy saját folyóirat és antológia létrehozása, amelyekben a szerzőink művei nyomtatásban is megjelenhetnek.

A közös mottónk pedig az, hogy „Nem elég fellobogni, de mindig égni kell”.

 

https://www.facebook.com/www.evszakosrozsak.hu/

 

KultBumm

 
 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Most: 5
Összes: 319733
30 nap: 11263
24 óra: 398