Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lássunk túl a ruhán!

2019.06.22

Újabb írói összefogás jött létre szegény sorsú gyerekekért. Papp-Für János költő alapított egy facebook-csoportot, ahol a fölajánlott, dedikált kéziratokat és könyveket elárverezik, a befolyt pénzt pedig hajléktalan és mélyszegénységben élő gyerekek javára fordítják. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Viola Szandra költő, testverselő is, aki egy különleges ruha létrehozásával segíti a kezdeményezést.

 

irok-a-bor.jpg

Fotó: Peruzzi Photograpy

 

„Nagyon szeretek olyan akciókat, kampányokat kitalálni, amelyek az irodalmat népszerűsítik és a megvalósításuk is kreatív, élvezetes.  Terveztem már például lemosható verstetoválásokat, vagy irodalmi fashion showt. Ezúttal pedig egy jótékony cél érdekében igyekszem egy kampányt véghezvinni. Az egyik ruhámat „áldoztam be”, amit sok kortárs íróval és költővel néhány textilfilc segítségével dedikáltatok, így a végeredmény egy egyedi és egyszer talán sokat érő darab lesz. A különleges ruha árverezéséből befolyt összeget pedig a János által létrehozott facebook-csoport javára fordítjuk.”- meséli Viola Szandra.

„ A Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör Közhasznú Egyesület egy elkülönített alszámlán kezeli és gyűjti a könyv illetve kézirat adományokból befolyt összeget. Év végén összegzi és ebből olyan rászoruló, tehetséges zeneiskolás gyerekek kapnak egy-egy hangszert, akik amiatt nem tudnak gyakorolni, készülni, mert nincs saját hangszerük. 2018-ban 714.000 Ft gyűlt össze, így 15 gyerek juthatott különböző hangszerekhez. Volt közöttük több gitár, hegedű, trombita, pianino, fuvola, ütőhangszerek és sok kiegészítő is, például kottaállványok, hangológépek is.”- vall a megmozdulás korábbi sikereiről Papp-Für János.

„Nagyon örülök, hogy én is tudok segíteni, hiszen a művészeti fejlesztés, a tehetséggondozás egy szívemnek kedves terület.”- egészíti ki lelkesen Viola Szandra.

 

koltok-a-2.jpg

 

A ruhadarabot 33 író, költő dedikálta, rajtuk kívül pedig Böjte Csaba atya is csatlakozott a jótékonysági kampányhoz, valamint két zenész, dalszerző is, Bérczesi Róbert és Baricz Gergő. A dedikálók teljes névsora a már említetteken kívül: Ladik Katalin, Tóth Krisztina, Vörös István, Nagyházi Márton, Nényei Pál, Kiss László, Turi Tímea, Nagy Zsuka, Ferdinandy György, Ficsku Pál, Száraz Miklós György, Nádasdy Ádám, Péterfy Gergely, Péterfy-Novák Éva, Garaczi László, Varga Melinda, Háy János, Moskát Anita, Barna T. Attila, Simon Adri, Neszlár Sándor, Gabriella Eld, Kalapos Éva Veronika, Deres Péter, Marcsák Gergely, Horváth Viktor, Shrek Tímea, Vöröskéry Dóra, Bék Timur, Polgár Kristóf, Regős Mátyás, Lackfi János, Papp-Für János és Viola Szandra.

 

koltok-a-3.jpg

 

Aki a ruhára szeretne licitálni, az kövesse az Írók a szegény sorsú gyerekekért, https://www.facebook.com/groups/1027379650649563/ és a Szandra, a testverselő,  https://www.facebook.com/violaszandraatestverselo/?eid=ARA7g8B6FeBanD1w2piBkQmDNDaIwecgE7IHt_QgK80vY3U-HS98XN5lWm0UpqWVr5ctZPyBw_0g5U3Cfacebook-oldalakat. Aki pedig adományozni szeretne, a következő bankszámlaszámon teheti meg: Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör Közhasznú egyesület: 61200285 -14034712.