Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

„Ott van az élet a szemében…”Bodnár-Imri Katalin realisztikus portréi

2018.03.04

 

profiljo.jpg

 

Bodnár-Imri Katalin vagyok, 1988-ban születtem Kazincbarcikán. Jelenleg Rudabányán élek a szüleimnél a város határán, innen adódik a természethez kötődő szeretetem. Gyermekkoromban is sokat sétáltunk a természetben, gombászni, sóskát szedni, vagy csak gyönyörködni a tájban, az erdőben és az állatokban. Ebből adódóan van pár hobbim, mint például a fotózás, vagy az ásványgyűjtés.

 

Rokonaim szerint a nagybátyámra ütöttem a tehetségemmel kapcsolatban. Ő festő volt, kiskoromban sokszor néztem, amikor alkotott. Egyszer megkérdezte egy nagyobb festményénél, mit fessen még a művére. Én örömmel mondtam, hogy egy kisfiút, aki libákat hajt. Megfestette, én pedig nagyon örültem neki. A műve a mai napig megtekinthető a felsőtelekesi Általános Iskolában. Sajnos, a nagybátyám már nem él. Mindig mondta annak idején, hogy megtanít festeni. Sajnos, nem volt már rá lehetősége... Mindig büszke voltam rá... és a mai napig is az vagyok.
A rajzolás gyermekkoromig nyúlik vissza, már akkor szerettem rajzolni, festeni. Viszont valamiért a rajzolás jobban megragadott, mint a festészet. Ennek ellenére nemrég elkezdtem festegetni is, nagyon tetszik, bár inkább a rajzoláshoz van türelmem. Kazincbarcikán a Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskolába jártam- Textilrajzoló és Modelltervező asszisztensnek tanultam. Volt, amikor egy héten tizennégy rajzórám is volt. Nagyon szerettem, főleg mikor modellt kellett rajzolni, olyankor még a szünetekben is alkottam.
Innen ered a tudásom egy része, másrészt autodidakta módon fejlesztem magam.


 

Komolyabban 2012 körül kezdtem el foglalkozni a portré rajzolással. Az első fotókarton rajzomat 2014-ben készítettem el, mely egyben az első állat rajzom volt. Azonnal beleszerettem a fotókartonba, az inverz rajzolásba, de inkább az állatok, és az állat portrék rajzolásával kezdtem eltölteni az időmet. Ha alkotni van kedvem, s persze időm is, -mert sajnos manapság egyre kevesebb jut belőle-, akkor egy ilyen jellegű rajzot készítek. Nagyon szeretem az állatokat. Akár az emberek, úgy az állatok is tele vannak érzelmekkel. Kezdetben csak fehér és fekete, manapság pedig már színes ceruzával is alkotok. A színek használatával váltak teljessé a rajzaim, bár egy fekete-fehér alkotás is tele van érzelmekkel. Ez adja számomra az alkotás örömét, újra szeretek alkotni, mert az emberekről készült portrék elkészítése már nem tölt el annyi örömmel. Rajzolásnál arra törekszem, hogy minél fotórealisztikusabbak legyenek az alkotásaim, a szemet dolgozom ki  elsőként, mert a szem a lélek tükre. Ha életet varázsolok belé, a rajz is életre fog kelni. Arra törekszem, hogy élet legyen az alkotásaimban, benne legyenek azok az érzelmek, amiket én is érzek alkotás közben. Szeretném elkápráztatni az embereket, s a szívemnek az a legkedvesebb, ha azt mondják: „Ott van az élet a szemében…”


Nagyon szeretnék a hobbimmal komolyabban foglalkozni, fotózni, rajzolni, festeni, de sajnos egyelőre nincs rá lehetőség, hogy ezzel keressem a mindennapi betevőt, de minden vágyam, hogy abból éljek, amit szeretek.

 

Sokszor mondják, hogy arany kezeim vannak, bár a munkáimmal legtöbbször nem vagyok elégedett, de az visz előre, hogy mindig jobbra törekszem.
 


Sokan szeretnék, hogy kiállítást rendezzek, egyszer Rudabányán a helyi Kultúrházban volt egy kisebb kiállításom, de a jövőben továbbiakat is tervezek. Nemrég Ormosbányán vásároltunk egy családi házikót, amibe házfelújítási munkálatok után fogunk beköltözni, hogy majd párommal közösen ott kezdjünk új családi életet.
 


 

rokuci3.jpg

 

francis5.jpg

 

kancsi-kutyi55.jpg

 

onarckep-rajz3.jpg

Önarckép

 

pamacs2.jpg

 

utca-cica3.jpg

 

szines-kiscica5.jpg

 

jolineni5.jpg

Joli néni

 

pistabacsi-4.jpg

Pista bácsi

 

cica-legjobb.jpg

 

nora2.jpg

Nóra

 

tamas.jpg

Tamás

 

armin-szeme-2.jpg

 

 

Bodnár-Imri Katalin alkotói munkásságát itt tudjátok nyomon követni: 

https://www.facebook.com/KatkArt-1483284685323740/

 

KultBumm