Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ádám Szilvia színes, beszédes portréi

2018.07.11

profilkep.jpg

 

Ádám Szilvia vagyok, 1971-ben születtem Nyíregyházán.

 

Gyermekkoromban nem mondhatnám, hogy jeleskedtem a rajzórákon, nem igazán tudtam rajzolni. Később felnőtt fejjel eleinte csak a fiamnak másolgattam dinoszauruszokat:) Volt, amelyik már igazán jól sikerült, de még csak a csíra volt bennem, hogy szeretnék festeni .Bátorság nem, arra még várnom kellett vagy tíz évet.

 

Nehezen engedtem meg magamnak, hogy egyáltalán kiderítsem, menne-e. Már Budapesten éltem, amikor eljutottam arra a pontra, hogy most vagy elengedem örökre, vagy teszek valamit. 2005-ben találtam rá Szenczy Zoltán grafikus és festőművészre, akihez majdnem egy évig jártam festeni tanulni. Bár inkább volt ez egy klub, ahol összejöttünk páran és próbálgattuk mire vagyunk képesek. Érdekes módon egyik nap valami megváltozott és attól kezdve látványosan másak lettek a képeim. A portréval kezdődött, amitől mindig féltem, hogy túl nagy falat lenne mindenféle előképzettség nélkül. Viszont az emberek, az arcok, az érzések és ami mögöttük van, nagyon vonzott, de féltem, hogy nem vagyok képes visszaadni a látványt és azt, amit számomra mond.

Mégis a portré és az arcok festése lett a kedvenc témám.

 

Kipróbáltam több más témát is. Azt hiszem a gyümölcsös csendéletek, a közeli virágok, tárgyak mostanában a halak, madarak amiket valamiért könnyebben vissza tudok adni.

Vonz minden, ami nagyon eleven és színes.

 

Ábrázolásmódom realista, de nem fotó hű. Felismerhetőség és a színfoltok egyvelege, inkább kissé absztrakt. Mivel a hangsúly a színeken van és az érzésen.

 

Eleinte pasztellkrétával dolgoztam majd próbáltam olajjal és akrillal festeni. Mára leginkább akrillal dolgozom.

 

Autodidakta módon festek. Inkább az érzéseim és nem a tudatosság vezérel. A hibáim révén tanulok és fejlődök, miközben tanulmányozom más festők munkáját és tapasztalatait is, amiket igyekszem felhasználni.

 

Időről időre vannak kiállításaim és megrendeléseket is vállalok.

 

 

unnamed.jpg

 

unnamed2.jpg

 

unnamed--1-.jpg

 

unnamed--2-.jpg

 

unnamed--3-.jpg

 

unnamed--4-.jpg

 

unnamed--5-.jpg

 

unnamed--6-.jpg

 

unnamed--7-.jpg

 

unnamed--8-.jpg

 

unnamed--9-.jpg

 

unnamed--10-.jpg

 

Ádám Szilvia munkásságát a weboldalán: www.aszilvia.hu

és a facebookon Adam Szilvia-Festőművész néven tudjátok nyomon követni.

 

KultBumm