Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cziráki Nándor képzőművész lenyűgöző kollázs képei

2018.05.01

jo.jpg

 

Cziráki Nándor vagyok, 1978-ban születtem Vácon. Az azóta eltelt 39 évben nevem és lakhelyem sem változott, azonban a művészetek iránti érdeklődésem egyre nagyobb teret nyert. Eredeti szakmám kertész, a növényekhez fűződő szenvedélyem mellett a zene és a minél színesebb képi világ ihlet meg.

Az itt látható képek története egészen 2007-re nyúlik vissza.  Kezdetben színes lapokat egymásra helyezve, fotók alapján, a kontrasztok felerősítésével készítettem a papírból kivágott képeket. A 2014-ig készült három-négy színből álló alkotásaimat az Etno-, a Jazz- és a DJ szubkultúra, valamint az erotika világa ihlette. Művészetem három évvel ezelőtt fordulóponthoz érkezett. A színes rajzlapokkal való munkát monotonnak éreztem. Szükségem volt valami újra, valami egyedibbre, még nagyobb kihívásra, több izgalomra.   A változást a minél részletesebb kidolgozásban láttam, amely érdekében új alapanyagokat választottam. Képeim ezután újságok, magazinok oldalaiból készülnek és a kezdetben is használt kollázs technikával öltenek formát, így újrahasznosítva magát a portrét és az újságot, amelynek foszlányaiból felépülnek.

Az egyre több magazin és újság felhasználásának köszönhetően, teljesen magával ragadott a színek világa. 2016-ban egy egésze apró, de mégis szemet gyönyörködtető alapanyagot fedeztem fel. A Nespresso kávékapszulák színgazdagságát remek lehetőségnek tartottam, hogy még inkább kiszélesítsem művészetemet. Azóta egyre több kép alapanyagát adják.

Művészetem kiindulópontjai a festmények és a fotók, általában portrék. Hámor Szabolcs fotóművésszel közös koprodukcióban saját képeket készítünk, amelyekhez a modelleket is mi biztosítjuk. Legújabb képeim már három ember művészetét és tehetségét mutatják be. Az első és legfontosabb a modell, majd a róla készült fotó és végül az általam készített kollázs, amelyeket most itt láthatnak. Remélem, legalább annyi örömük lesz bennük, mint nekem és alkotótársaimnak.

 

Cziráki Nándor munkásságát instagramon nandesz.art néven tudjátok nyomonkövetni.

 

50x70-eladva.jpg

 

100x120.jpg

Méret:100x120 centiméter

 

13506a8.jpg

 

13506a8_1.jpg

 

50-55x50-55--11-.jpg

50-55x50-55-eladva--1-.jpg

 

eladva.jpg

 

13497a8_1.jpg

 

KultBumm