Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hatvany Viktória festőművész lenyűgöző alkotásai

2018.02.15

hatvany-kiallitashatvanyszatmari2.jpg.jpg

Szatmári Múzeum Mátészalka kiállításmegnyitó - 2018.

 

Hatvany Viktória egész életében meghatározó szerepet töltött be a festészet. Kisgyermekkora óta folyamatosan alkot. Első kiállítását 2005-ben Budapesten, Zuglóban rendezték, a zuglói alkotók csoportos kiállításán a Stefánia palotában. Ezt követően számos hazai és külföldi galériában is kiállított. Eddigi legfontosabb kiállítása a párizsi Louvre du Carousell-ben volt 2016-ban, de ezt megelőzően Németországban, Svájcban, Japánban, az USA-ban és számos hazai, budapesti galériában, izgalmas helyszíneken, mint például az 51. Hortobágyi Lovasnapokon is bemutatta műveit. 2018-ban ismét kiállítástúrára indultak a képei. New York-ban  az Armory Art weeks-en digitális óriáskivetítőn szerepel a Reneszánsz című nagyméretű lovasképe. Kelet-Magyarország városaiban, Mátészalkán a Szatmár Múzeumban, illetve Romániában a Károlyi kastélyban Nagykárolyban, Debrecenben a Kölcsey Központban is láthatóak a képei. Leghíresebb képe a Ridikül címet viseli, ez a kép 2016-óta naponta látható a Duna Tv Ridikül című műsorában. Tévé, rádióműsorok egyre többször hívják talkműsorokba, újságok, magazinok szívesen írnak munkáiról, jószolgálati tevékenységéről. Hazai és külföldi gyűjtők, műkedvelők előszeretettel keresik, vásárolják munkáit. 

A Halásztelki Művészekkel megalapítja és vezeti a Halásztelek Összművészeti és Kulturális Egyesületet, amelynek 2011-2017-ig elnöke. A Halásztelki Művésztelep alapítója. 2011-től vezeti és szervezi, fő mentora a telepnek. 

 

2015-ben megjelenik első gyerekeknek szóló mesefestő könyve A varázslatos festőműhely, melyben a festészet alapjairól, a festészet világáról mesél kislánya segítségével. A könyvet szerzői kiadásban, nyomtatott formában valamint e-bookban is megjelentette.

Tanárként, mentorként segíti tanítványait. Halásztelki nyitott festőműhelyében gyermek és felnőtt tehetséggondozást végez. Tanítványai között minden korosztály képviselve van.

Országos rajzversenyeket alapít, példaként említhető a “Fogadd el!” nap fogyatékkal élők érzékenyítő rajzpályázata. Nyaranként gyermek alkotótáborokat vezet.

Önkéntes munkát végez. 2017-ben felterjesztették Jószolgálat díjra. 2008-tól szociális alapon időseknek szóló festőklubbot vezet. Kezdetben Tökölön, majd Halásztelken folytatta ezt a tevékenységét. Számos közintézményt, iskolát, óvodát, bölcsődét, orvosi várótermet festett ki színes figuráival. 2016 év végén az orosházi városi kórház gyermekosztályát festette ki, majd Karcagon a gyermekosztály folyosóit szépítette meg. Munkájáról számos hírforrás is beszámolt. 2011 óta számos esetben adományokat gyűjt, kezdetben egyesületi keretekben, majd magánemberként, az összegyűjtött ruhát, játékot, könyvet személyesen teríti a legrászorultabb vidékeken. Nagy örömére, és megtiszteltetésére, 2017-től Halásztelek Mesemátkájául fogadta.

 

Bővebb infomráció: www.hatvany.hu

                                   https://www.facebook.com/hatvanyart/?ref=br_rs

 

 

hatvany-tango.jpg

Tangó - 70 cm X 70 cm  olaj, vászon (Magántulajdon)

 

hatvany-atalakulas.jpg

Átalakulás - 70 cm X 70 cm olaj, vászon 

 

hatvany-reneszansz.jpg

Reneszánsz - 150 cm X 180 cm olaj, vászon