Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mozdény Viktória festőművész impulzív festményei

2018.02.05

 

mozdeny-viktoria-profil.jpg

 

Mozdény Viktória vagyok. A Bakony szívében Zircen születtem, jelenleg Balatonfüreden élek és alkotok.

Nem ecsettel a kezemben születtem, de már gyermekkoromban megmutatkozott, hogy művészlélek vagyok. A kreativitás mindig jelen volt az életemben legyen szó akár kerámia, grafika, vagy egy portré elkészítéséről, de mégis leginkább a festészetben találtam meg önmagam. Kezdettől fogva vonzódtam az úgynevezett „teremtéshez”, ahol a művészet egy szemmel látható, kézzel fogható, maradandó dologban születik meg.

Festményeimmel arra törekszem, hogy a tájképben ne csak a tájat vegye észre a befogadó, hanem az érzelmeket, melyek megszületnek bennem alkotás közben, majd tovább nézve a saját emlékei közt kutatva felidézze önmaga élményeit, és ezáltal a festmény az ő részévé váljon.

           
Bízom benne, hogy alkotásaim olyan pozitív impulzusokat adnak, amely feltöltődést kínál nézőinek a hétköznapok monotonitása során.

Szeretem a színeket használni, mert egy jól megválasztott szín jókedvre derít, lelkesít, vagy épp elcsendesít. Színt visz az életünkbe, egy helységet képes megtölteni élettel. Egy jól megválasztott alkotás színt vihet abba az élettérbe ahol minden általunk megválasztott tárgy, alkotás azt sugallja "ez vagyok én"

Kedvelt témáim közé sorolható a tájfestészet, a balatoni táj szimbolikus ábrázolása olaj technikával lágy, légies ecsetvonásokkal, illetve hangulattól függően a szürrealista, absztrakt és figurális témák élénk,impulzív színekkel akril technikával.

 www.mozdeny.hu

 

Édesanya lévén magával ragadott a mesék világa, a kedves figurák, a vidám színek inspirálóan hatottak rám, ezért egy másfajta festészeti műfajban is kipróbáltam magam, a gyermekek és szüleik örömére.

Fontosnak éreztem, hogy egy – egy festmény ne csak a felnőttek szobájának dísze legyen, szerettem volna a gyerkőcök szobáját is meghitté, barátságossá tenni. Így készült el a másik honlapom, mely gyermekszobák dekorációs falfestésével, illetve meseképek vászonra történő megfestésével foglalkozik.

www.lurkokucko.mozdeny.hu

 

mozdeny-balatonfured.jpg

Balatonfüred

 

mozdeny-bokreta.jpg

Bokréta

 

mozdeny-erzes.jpg

Érzés

 

mozdeny-fedelzeten.jpg

Fedélzeten

 

mozdeny-harmonia.jpg

Harmónia

 

mozdeny-jegvitorlas.jpg

Jégvitorlás

 

mozdeny-lelekborton.jpg

Lélekbörtön

 

mozdeny-mini-vitorlasok--sorozat.jpg

Mini vitorlások-sorozat

 

mozdeny-nadas-szelen.jpg

Nádas szélén

 

mozdeny-naplemente.jpg

Naplemente

 

mozdeny-nyaresti-balaton.jpg

Nyáresti Balaton

 

mozdeny-salsa.jpg

Salsa

 

mozdeny-styx-partjan.jpg

Styx partján

 

mozdeny-szinek-az-esoben.jpg

Színek az esőben

 

mozdeny-szinek-tanca.jpg

Színek tánca

 

mozdeny-vitorlabontas.jpg

Vitorlabontás