Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pocsai Julianna festőművész sokszínű alkotásai

2018.04.08

pocsaijo.jpg

 

Művésznevem: Juhanna, amt egy külföldi utamon kaptam és 2018 óta használom.

A gyerekkori kézügyesség, az érdeklődés a rajzolás és festés iránt, 2007-ben realizálódott.

Olajfestő tanfolyamra jelentkeztem Tóthné Nagy Mónikához Balinkára. Három év múlva Simon M. Veronikánál folytattam festészeti tanulmányaimat, az SMV (Special Method Version) 2000 Festőtanodában. Itt, a sokirányú képzés során tizenöt témát és harminc technikát tanultunk meg, amit vizsga koronázott meg. Öt év gyümölcse beérett és 2015-ben mestervizsgát tettem, ebben a bejegyzett magántanodában és átvettem Festőmester Diplomámat. Közben a pasztellezést Tatjana Sevcsenko és Magyar Ari művészek szerettették meg velem. Több táborban (Abaliget, Paks, Balatonvilágos) vettem részt Nógrádi Katalin szervezésében, ahol megtanultam tőle a Bob Ross technikát. Nagy Krisztián KINVA tavaszi alkotótáborában is részt vettem, ahol szintén nagyon sokat tanultam. Ezért az idén is megyek, hogy tovább fejlődjek és új ismereteket tanuljak.

Jelenleg az új impresszionista stílust akril festékkel, Magyar Ari irányításával sajátítom el. Nincs vége a tanulásnak, jelentkeztem Cene gál István festőművészhez, hogy újabb tudásanyagra tegyek szert.

Megszeretve a számos (Őcsény, Bajót) festő és- alkotótáborokat, magam is szervezek már négy-öt éve Szabadegyházára és Fehérvárcsurgóra is a festőtársaimnak és a festeni vágyóknak. Valamint kiállításokat szervezek Szabadegyházára, a Művelődési Házba.

2012-től tagja vagyok a Cserhát Művész Körnek, ahol pályázataimmal több, értékes díjat nyertem. Például: Cserhát,- Arany diploma, - Gyémánt diploma, Arany Ecset díj. Itt és a Bessenyői Beőthy Művész Lektorátusnál sok festményemet zsűriztettem.

A móri MIKSZ-nek (Móri Írók Képzőművészek Szövetsége Egyesület) is tagja vagyok, ahol minden évben szerepelek az Antológiában, valamint részt veszek kiállításokon, a „Móri Bornapokon” és évente a nyári táborban.

Támogatom katonaportré festményeim ajándékozásával  a Krajczáros Alapítványt, akik az I. Világháború elesett hőseinek állítanak méltó emléket. Ezek a „vándorkiállítások” már négy éve járják nem csak hazánkat, hanem a Felvidéket, a Délvidéket, Olaszországot és Lengyelországot.

A Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend Dámájaként művészetemmel támogatom, segítem a rászorulókat, festményeim felajánlásával, adományozásával, de akár ruhagyűjtéssel is.

Mindezt a sok szép tevékenységet, és a tehetséget, támogatást hálásan köszönöm az Égieknek!

 

Pocsai Julianna festőművész honlapja: pocsaijulianna.gportal.hu

A facebookon pedig itt tudjátok nyomon követni a munkáit: https://www.facebook.com/pocsaijulianna/

 

a-jo-pasztor-jo.jpg

A jó pásztor

 

anya-kisdedevel-jo.jpg

Anya kisdedével

 

babarozsak-vazaban-jo.jpg

Babarózsák vázában

 

vizililiomok-jo.jpg

Vízililiomok

 

csonak-a-vizen-jo.jpg

Csónak a vizen

 

elet-a-tanyan-jo.jpg

Élet a tanyán

 

gyumolcskosar-jo.jpg

Gyümölcskosár

 

multnomah-vizeses-oregon-jo.jpg

Multnomah vízesés, Oregon

 

szenabalak-a-tarlon-jo.jpg

Szénabálák a tarlón

 

lila-hagymak-jo.jpg

Lila hagymák

 

buddha-uzenete-jo.jpg

Buddha üzenete

 

eletfa-jo.jpg

Életfa

 

mandala-egy-oroszlannak-jo.jpg

Mandala egy Oroszlánnak

 

fekete-istvan--szojka-jo.jpg

Fekete István, Szojka

 

KultBumm