Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

„Hajh, Élet, hajh” - A Kaláka zenekar Ady-estje

2019.09.18


kalaka_01.jpg       kalaka_ady_est.jpg


A Kaláka együttes 50. jubileumi évadjában régi adósságát törleszti ezzel az Ady dalokból álló  összeállítással. A hetvenes évek közepén az ország sokak számára első színésze, Latinovits Zoltán egy közös rádióműsor kapcsán fedezte fel magának az akkor még fiatal zenekart, és javasolta, tartsanak közös esteket. 1975-76-ban sokfelé mentek együtt. Akkor született Latinovits ötlete, készítsenek közösen Ady estet a költő születésének 100. évfordulójára. 1977-re. A remek Ady versmondásáról is híres, legendás színész 1976-ban meghalt,  így a terv meghiúsult. 

Most, 2019-ben sokat emlékezünk Ady Endrére, halálának századik évfordulója kapcsán. Ez alkalom az  idén  50 éves Kalákának, hogy Latinovits Zoltán tervét megvalósítsa szeptember 26-án, csütörtökön 19:30-tól a pesti Vigadóban.

Az esten közreműködnek az együttes tagjai: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs és velük énekel az egykori Kaláka tag Huzella Péter is. Latinovits Zoltánt is láthatja a közönség archív televíziós  felvételekről.

Az est szerkesztő-rendezője: Kőváry Katalin 
Szervező: Gryllus Kft.