Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

200. előadásához ér a Bánya-trilógia a Pinceszínházban

2019.01.25

200. előadásához ér január 26-án szombaton este Székely Csaba Budapesten játszott Bányatrilógiája, ráadásul pont az első résszel, a Pinceszínház műsorán szereplő Bányavirággal.

 

banyavirag---epres-attila--kaszas-gergo.jpg

Fotó: pinceszinhaz.hu

 

Székely Csaba mára már-már klasszikusnak számító három részes Erdély-komédiája budapesti hódító útja a Pinceszínházban kezdődött, a Bányavirág premierjét 2012. március 2-án tartották, az előadást azóta, lassan hetedik éve folyamatosan telt házak előtt játsszák.

A következő két részt, a Bányavizet és a Bányavakságot a Szkéne Színház mutatta be, ezek az előadáson szintén töretlenül műsoron szerepelnek ott.

Míg a Bányavirág témája az alkoholizmus, a munkanélküliség és az ezekből fakadó öngyilkosság, a folytatásban a politikai korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződik a rengeteg humorral teli történet.

 

banyaviz---toth-jozsef--eke-angela.jpg

Fotó: pinceszinhaz.hu

 

Mindhárom produkciót Csizmadia Tibor állította színpadra. Kaszás Gergő, Bozó Andrea és Tóth József az összes előadásban szerepel, Eke Angéla és Epres Attila kettő-kettőben, Vándor Éva és Ágoston Péter pedig egy-egy részben kelti életre Székely Csaba karaktereit.

Habár, a Pinceszínház január 26-ai Bányavirág előadására a jegyek szinte már teljesen elkeltek, a februári ás márciusi időpontokra a Pinceszínház honlapján keresztül válthatóak: http://pinceszinhaz.hu/jegyek/jegyvasarlas.html

 

KultBumm