Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A 100 Tagú Cigányzenekar nagykoncertje Gödöllőn

2018.06.10

100-tagu-cirganyzenekar-godollo.jpg

 

A 100 Tagú Cigányzenekar nagykoncertet ad 2018. június 15-én, 21 órától a Gödöllői Királyi Kastélyban.

 

Egy este az Osztrák-Magyar Monarchia jegyében100 Tagú Cigányzenekar a világ legnagyobb Cigányzenekara, húsz év után újra Gödöllőn...

A Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét, s eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma.

A harminckét esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália,Európa számos városaiban,több mint ezer koncertet adott.

A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD-t, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.

A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata”néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014.március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.

A koncertek közötti harminc perces szünetben vendégeinknek alkalomhoz illő italokat és koktélszendvicseket kínálunk a kastély büféiben. 

A koncert hossza: 2x60 perc 30 perc szünettel


Esőnap: június 19., kedd 21 óra


www.100tagu.hu

 

Jegyek a Ticket Express oldalán (http://www.eventim.hu/hu/) kaphatók.
Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt!

 

KultBumm