Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Fővárosi Nagycirkusz színvonalas, extra műsorral várja a látogatókat a Cirkuszok éjszakáján

2018.07.13

2013-ban a Fővárosi Nagycirkusz és három magáncirkusz-a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Horse Evolution Show és az Eötvös Cirkusz-kezdeményezésére létrehozták az onnantól minden évben megrendezésre kerülő Cirkuszok éjszakáját, amelyhez azóta minden nagyobb magyarországi cirkusz csatlakozott. A Fővárosi Nagycirkusz 2018. július 14-én, este 21:35-től várja a cirkusz szerelmeseit egy különleges, csak erre az alkalomra összeállított, az Atlantic Flight-Nagy Cirkuszi Utazás című vízi cirkuszi műsorra épülő előadással, melyet azok tekinthetnek meg, akik jegyet váltottak az aznapi előadások bármelyikére. Így egy jegy áráért két előadásban és dupla cirkuszi élményben részesülhet a látogató.

 

duo-silver-cirkuszok-ejszakaja.jpg

 

A változatos, másfél órás műsor Maka Gyula, a Fővárosi Nagycirkusz konferansziéjának vezényletével zajlik majd, melyben olyan nemzetközileg elismert cirkuszművészek lépnek fel, mint Axt Elizabeth, a 18. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Grand Prix- és Hortobágyi Károly-díjas artista, aki handstand és tissue számával kápráztatja el a közönséget, vagy a szintén magyar Silver Power erőemelő duó, akiket a XI. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon bronzdíjjal jutalmaztak. A felhőtlen jókedvről az Atlantic Flight fellépője, Vass Szilárd „Sziszi bohóc” gondoskodik. A méltán világhírű magyar cirkuszművészet ifjú tehetségei is megcsillogtatják tudásukat, a Baross Imre Artistaképző frissen végzett diákjai a legkülönbözőbb artistaszámokat adják elő: Bóta Melinda és Kovács Dóra drótkötél-egyensúlyozó számával ejt ámulatba, Jerabek Csenge és Faludy Szilvia akrobatikus görkorcsolya számával, Tóth Gabriella pedig éteri levegőszámmal.

 

Az előadás közben bejelentkezik majd az Egyesült Királyság southwoldi Latitude Fesztiváljáról a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat, akik a Párizs Éjjel című előadásukkal lépnek fel a szigetországban.

 

Este szeretettel várjuk vissza a nappali előadásainkra jegyet váltó nézőinket, akik helyüket érkezési sorrendben foglalhatják el, így érdemes az előadás előtt minimum negyed órával érkezni.

 

A Balaton partján pedig az utazócirkuszok várják extra műsoraikkal a családokat: az Eötvös Cirkusz Révfülöpön, az Exit Cirkusz Siófokon, a Hungária Nagycirkusz Alsóörsön, a Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén, a Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban, az Utazó Budapest Nagycirkusz pedig Keszthelyen. Műsoraikról és az előadások időpontjáról az adott cirkuszok internetes felületein találnak információkat.

 

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám

Forrás: www.fnc.hu