Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál programjai

2018.01.07

 

cirkuszfeszt.jpg

 

Az idei XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál igazán különleges programokat tartogat a hagyományos-és az újcirkusz kedvelőinek. A modern cirkuszművészet 250 éves évfordulója alkalmából Budapesten kezdődik el az impozáns, nemzetközi ünnepségsorozat.

2018. január 8-án 16 órától ünnepélyesen bevonulnak a világhírű artistaművészek a Fővárosi Nagycirkuszba.

 

17 órától 250 év cirkusz-250 méter cirkuszművészet néven nyílik meg a cirkuszművészet évszázadait bemutató kiállítás.

 

18 órától pedig a magyar cirkuszművészet egyik kiemelkedő alakjáról készült dokumentumfilmet vetítik, A modern cirkusz atyja-Tihany címmel.

 

Január 9-én láthatják először a nézők a világ egyik legjobb cirkuszfesztiváljának „A” versenyprogramját, január 10-én, 19 órától, január 11-én 15 és 19 órától pedig a „B” versenyprogramot.

 

Január 12-én a fiatal és tehetséges magyar artisták mutatják meg tudásukat 15 órától 1 a Newcomer Show keretében.

 

Január 13-án 15 és 19 órától az „A” versenyprogramokat tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Január 14-én 19 órától veszi kezdetét a nagyszabású Díjátadó gálaműsor.

 

Idén nem csak a Fővárosi Nagycirkuszban várják programok a cirkuszművészet rajongóit, hanem városszerte kiemelkedő kortárs cirkuszi programok közül válogathatnak:

 

Január 8-án 20 órától Hegymegi Máté rendezésében kilenc fiatal artista és két színész segítségével a cirkuszművészet és a költészet összefonódását bemutató lenyűgöző darabot mutatják be a MACIVA Művésztelepén (1146. Budapest, Hungári krt. 215-217.) Egyenes Labirintus címmel.

 

Január 10-én a Maski Theatre: Maski Cubed pantomim műsorát nézhetik meg 19 órától a Nemzeti Színházban (1095. Budapest, Bajor Gizi park 1.)

 

Január 11-én a Várkert Bazárban (1013. Budapest, Ibl Miklós tér 4.) a régi varieté műsorok hangulatát hozza vissza a Várkert Varieté című műsor 19 órától.

 

Január 12-én szintén a Várkert Bazár nyújt otthont a Grand Prix-díjas Méhes Csaba és a Brass in the Five: Irány Rio! című 19 órakor kezdődő komikus, szórakoztató műsorának.

 

Aki jobban bele szeretne látni a cirkuszpedagógia szakterületének módszereibe és lehetőségeibe, az látogasson el január 12-én a Mezőgazdasági Múzeumba ( 1146. Budapest, Vajdahunyad vára), ahol neves előadók és cirkuszművészeti szakemberek tartanak előadásokat az European Circus Association (ECA) szakmai konferenciáján délelőtt 10 órától.

 

Január 13-án a Várkert Bazárban 15 órától egy tehetséges kijevi hölgyekből álló artista-pantomim csoport, a Planshet: Pinup és a Quartet Dekru: Light Souls című műsorával mulattatja majd a nagyérdeműt.

 

Január 18-án és 19-én pedig a Trafó-Kortárs Művészetek Háza ( 1094, Budapest Liliom utca 41.) ad teret a Cie Deracto zsonglőr duónak, akik 20 órától Flaque című improvizált előadásukkal varázsolják el a közönséget.

 

További információkat a www.fnc.hu oldalon találhatnak.