Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A XXII. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál programjai

2020.08.18

Közép-európai művészeti kavalkád egy határokat átívelő négynapos művészeti fesztivál keretében: zenészek, táncosok, színészek és képzőművészek közreműködésével a Klebelsberg Kultúrkúriában, Pesthidegkúton augusztus 26. és 30. között.

kecskemeti_katona_jozsef_szinhaz_pesthidegkut.jpg

A Kecskeméti Katona József Színház Andrew Bergman:Társasjáték New Yorkban című előadását hozza el.


Az első napon a Grazioso Kamaraegyüttes és Csordás Klára közös hálaadó koncertet ad a járvány utáni újrakezdésért. A repertoárban Händel, Bach, Schubert és Mozart művek csendülnek fel. Thaler Tamás évek óta járja fényképezőgépével a Kárpát-medence ismert és kevésbé ismert tájait, városait, falvait, hogy az ott fellelhető építészeti és természeti kincseket megörökítse. A fesztiválon nyíló kiállítás e fotográfiákat mutatja be. Színházi előadás is várja az érdeklődöket, Móricz Zsigmond Naplója, meséi alapján Móricz Zsigmond: Napló - Zsiga és a nők címmel, a marosvásárhelyi Spectrum Színház előadásában.

Augusztus 27-én Szalai Kriszta színművésznő rendezésében bemutatásra kerül Dés László - Geszti Péter - Grecsó Krisztián műve, A Pál utcai fiúk a Klebelsberg Kultúrkúriában. Az előadás szereplői egytől egyig gimnazisták - 11 budapesti iskola 28 tanulója. Helyi fiatalok ajándékozzák meg a helyi fiatalokat az előadásukkal közös élményt szerezve. Az előadás előtt köszöntőt mond: Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere.

Augusztus 28-án az Aranyszamár Színház és a Szarkaláb Banda érzékenyítő, koncertszínházi összművészeti előadásával várják az érdeklődőket, Szabó Balázs zenéjével. Dr. Ujváry Gábor történész előadásában ismerhetik meg Trianon kulturális következményeit a Klebelsberg Kastélyban. Ezt követően a Szabadtéri Színpadon „Györkereink-virágaink” - versek, dalok Trianon emlékezetére címmel hallhatják a Kaláka Együttes, Oberfrank Pál, valamint Tarpai Viktória közös előadását.

Augusztus 29-én, szombaton valódi családi hétvégi matiné veszi kezdetét. Megnyílik a Mesekert, lesz természetfotós kiállítás és sólyombemutató, artisták, koncertek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Este a Kecskeméti Katona József Színház előadásában láthatják Andrew Bergman:Társasjáték New Yorkban című előadását.

Augusztus 29-én, vasárnap Halász Judit gyermekkoncertjével vesz kezdetét a fesztivál zárónapja. Délután a Kolompos Együttes „Kolompos Mulatság”-ra hívja a családokat a Vásárszínpadra. A záróesten Presser Gábor és barátai lépnek fel egy jótékonysági koncert keretében, ’Vigyázzunk Budára” felhívással, hogy a II. kerület orvosi ellátásáért felelős Kapás utcai rendelőintézet megvehesse a legmodernebb Q3 nagynyomású plazmatechnológiás légtisztító fertőtlenítő eszközöket. A jegyek árát teljes egészében a légtisztító fertőtlenítő gépek megvásárlására fordítják. A koncertet megelőzően köszöntőt mond: Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere.

Mivel a programok több helyszínen zajlanak, a részletes leírást keressék a fesztivál hivatalos honlapján, a www.fesztival.kulturkuria.hu-n!