Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Drakula vár! Vajdahunyadvár

2018.10.17

Rémségekkel teli, játékosan borzongató estére invitálja a vámpírok iránt érdeklődőket 2018. október 20-án, Lugosi Béla születésnapja alkalmából a Vajdahunyadvárban található Mezőgazdasági Múzeum.

 

drakula-var--vajdahunyadvar-borito.jpg

 


Melyik helyszín lenne Budapesten alkalmasabb egy vámpíros mulatsághoz, mint a Vajdahunyadvár? A páratlan épületegyüttes egyik legfontosabb mintájául ugyanis a Hunyadiak büszkesége, az erdélyi Vajdahunyad vára szolgált, ahol a legendák szerint az igazi Drakula, a kegyetlenkedéseiről elhíresült Vlad Tepes havasalföldi vajda raboskodott. 
A rendhagyó estén megismerhetitek Drakula gróf igaz történetét, elmerülhettek a vámpírtörténetek rémisztő világában, valamint megünnepelhetitek a világhírű „magyar Drakula”, a Hollywoodban Drakula gróf megformálójaként ismertté vált Lugosi Béla születésnapját is, akinek – bár csak kevesen tudják – szobra a Vajdahunyadvár egyik kőfülkéjét díszíti.

A látogatók a programon a vámpírok nyomába eredhetnek és bebolyonghatják a Vajdahunyadvár átalakított, sejtelmes tereit és kiállításait. 
A közönség rémisztő vámpírszínház részese lehet. A vállalkozó kedvűeket az épület sötét folyosóin és kietlen termeiben a Terminál Workhouse csapata kalauzolja majd végig az ijesztő és meglepő jelentek során. (Figyelem, a „Drakula vagyok. Legyen üdvözölve a házamban!

Rejtelmes tárlatvezetés Drakula gróf kastélyában" című program előzetes regisztrációja lezárult. A regisztrált, de végül a programon mégsem megjelent látogatóknak fenntartott helyeket a helyszínen fogják  véletlenszerűen kiosztani.) 


A látogatók az este tematikájához illeszkedő fáklyás sétán megismerhetik a Vajdahunyadvár épületét, a Drakula-mítosz kialakulását és Lugosi Béla izgalmas életútját. A szervezők mindemellett egy borzongató kódfejtő játékkal is készülnek! A feladatlap utasításait követve kell majd bejárni a várat. Ha elég ügyesek, bátrak és szemfülesek vagytok, megfejthetitek a rejtvényt és megtalálhatjátok a kiutat az épületből.


A különleges hangulatú filmvetítéseket sem érdemes kihagyni. Lugosi Béla leghíresebb filmjével, valamint más klasszikus vámpírfilmekkel várunk titeket!


Részletes program a honlapon: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/esemenyek/drakula-a-vajdahunyadvarban

Belépőjegy: 2400 Ft


Az esemény tizennégy éven felüliek számára ajánlott.

 

 KultBumm