Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fotós és alanya:Urbán Ádám+Zsilák György és a "Duo KOWY"

2018.04.12

 

urban-idos-artistak.jpg

 

2018. április 20-án, pénteken, a Robert Capa Központban (1065. Budapest, Nagymező utca 8.) 17.30-tól Urbán Ádám fotográfus beszélget az Idős magyar artisták című díjnyertes fotósorozatának három alanyával.
 

 

2018-ban a modern kori cirkuszművészet 250. évfordulóját világszerte megünneplik. A nemzetközi ünnepségsorozat Magyarországon vette kezdetét, a január 8. és 14. között megrendezésre került nagysikerű XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Eme jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Cirkusz és Varieté megbízásából kiadványok készülnek, amelyekben neves magyar artistaművészek életmű-interjúit olvashatják a cirkuszművészet rajongói. A kiadványok átfogó betekintést nyújtanak az artistaművészek zárt, és izgalmas világába, fellebbentik a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről, akaraterőről és kitartásról, valamint olyan emberi sorsokról, amik mindannyiunk számára példaértékkel bírnak. A kiadványokhoz készült portré sorozattal aratott sikert a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton a Fővárosi Nagycirkusz fotósa, Urbán Ádám, Emberábrázolás-portré kategóriában harmadik helyezést ért el az Idős magyar artisták sorozatával.

 


A fotográfus mellett a beszélgetés résztvevői a fotósorozat három alanya: Zsilák „Fudi” György Jászai Mari-díjas artistaművész, Kovács László és Négyesi Katalin, azaz a „Duo KOWY” , magyaros sztepp zsonglőrök és bohócdoktorok.Moderátor: Bánkuti András, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke.Az eseményen való részvétel ingyenes.

 

KultBumm