Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hárfafesztivál Gödöllőn

2020.07.28

Augusztus 6. és 9. között, csütörtöktől vasárnapig, magyar hárfaművészek sokszínű koncertjeivel várja az MVM Koncertek a 22. hárfafesztiválon, Gödöllőn, a Királyi Kastélyban a hárfa szerelmeseit.

 

vigh_andrea_--_posztosjanos_pj_0660_r.jpg

Vígh Andrea Liszt Ferenc-díjas hárfaművész. Fotó: Posztós János 

Augusztus 6-án, csütörtökön este 7 órakor Vigh Andrea, a fesztivál alapítója és művészeti vezetője szóló esttel nyitja meg a fesztivált. Koncertjén az ötezeréves hangszer nagyon széles repertoárja lesz hallható a középkortól napjaink zenéjéig.

Pénteken este Goda Sára és Razvaljajeva Anasztázia közös estjén kéthárfás műveket is bemutatnak.

Jenei Erzsébet Junior Prima-díjas hárfaművész szombaton este, Tallós Álmos, a Szegedi Hárfaverseny 2019-es győztese pedig vasárnap este ad szólóestet.

Vasárnap délelőtt 11 órakor Vigh Andrea ingyenes hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált. Idén sem maradhat el a hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megtekinthetik Anne-Marie és Gérard David, valamint a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereit.

Az ingyenes délelőtti koncertre regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.  A világjárvány miatt kialakult különleges helyzetben a koncerteken a nézők csak korlátozott számban vehetnek részt, és maszk viselése is ajánlott! Családtagok ülhetnek közvetlenül egymás mellett, egyébként a rendezők törekednek a székek közötti megfelelő távolság biztosítására.