Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kalandozások(k) Noémiában – Kiállításmegnyitó

2020.09.02

Nem mindennapi kiállításmegnyitó lesz szeptember 24-én (csütörtökön) 18:00-tól az SCH-Galériában (Bajcsy-Zsilinszky út 37.). Kovács-Tóth Noémi festőművész első önálló kiállításán ötvöződik a szürrealizmus, az abszurd humor, a horror és a morbiditás.

 

noi2.jpg

 

Az eseményt Szekáry Zsuzsanna újságíró nyitja meg, majd elhangzik Kovács-Tóth Noémi egy novellája. A tárlatvezetéshez Tyukász Botond gitárjátéka szolgáltatja az aláfestő zenét.

Az eseményen merchandise pult is lesz, így megvásárolhatók lesznek a művésznő festményeivel ellátott különböző használati-és dísztárgyak.

 

noi.jpg

 

Kovács-Tóth Noémi 1988-ban született Budapesten. Tinédzser évei végén kezdett el autodidakta módon festeni, mert örömmel tölti el, ha kifejezheti magát nem csupán az írás, a zene, az öltözködés és a tánc által, hanem a képei útján is.

Vonzza a szürrealizmus és a horror, a morbiditás és az abszurd humor. Gyermekkorában egy otthon talált Salvador Dalí album ragadta meg a fantáziáját, máig ő jelenti számára a legerősebb ihletet.

 

noi4.jpg

 

Az előrajzolt képeket akrillal festi meg, és előszeretettel ragaszt a vászonra egy-egy tárgyat (például újrahasznosított már egy fél pár bilincses fülbevalót, egy Túró rudi papírt és egy levedlett kígyóbőrt a saját hüllőjéről).

Az eseményre a belépés díjtalan.