Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kárpát-medencei Magyarok Zenéje 2018 – Gálakoncert

2018.10.29

A Kárpát-medencei Magyarok Zenéje koncertsorozat idén is körbejárja a Kárpát-medence határon túli magyarlakta területeit, és november 3-án (szombaton) 17 órakor gálakoncerttel zárul a Pesti Vigadó dísztermében (1051 Bp., Vigadó tér 2.). A 2001-ben indult sorozat a Kárpát-medence magyarságának és nemzetiségeinek kulturális találkozása – diákok és felnőttek részére.

 

karpatmedencei-magyarok-zeneje-boritokep.jpg


 

A Stereo Kft. és a Periferic Records 2001 óta szervezi a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje (KmMZ) sorozatot. Bartók és Kodály nyomdokait követve mi is úgy gondoljuk, hogy a népzenének, világzenének is ott a helye a Zeneakadémián, színházakban, fényes hangversenytermekben. Fontosnak tartjuk azt a kulturális szolgálatot és missziót, melynek eredményeként a Kárpát-medencében élő magyar közösségek és nemzetiségek egymással békében, harmóniában élhetnek - ehhez egymás kultúrájának, hagyományainak és szokásainak megismerése, valamint kulturális kapcsolataink javítása és bővítése elengedhetetlen feltétel. A határon túli koncerteken a megszólaltatott zene és a közönség sokszínűsége ezt jól igazolja: együtt érezzük összetartozásunkat magyarok, szlovákok, románok, svábok, tótok, szerbek, bunyevácok, szlovének és ruszinok. Ezért is folytatjuk megszállottan a koncerteket immár mind a hét hazánkat körülölelő országban.

Munkánkat haszonra való törekvés nélkül, a magyarság egy nemzetben élő egységének megőrzése érdekében végezzük. Az elmúlt évek során mintegy 25 millió Ft értékben CD-t adományoztunk határon túli városok könyvtárainak, hogy a hazánkban megjelenő zenei kiadványok a határon túli magyar közösségek számára is elérhetők legyenek. Ugyanakkor a KmMZ 2018 koncertjein ADOMÁNYT GYŰJTÜNK KÁRPÁTALJA JAVÁRA! Az adományozást 2018-ban is a Magyar Református Egyház közreműködésével folytatjuk.

 

Közreműködnek:

 

SERVET zenekar (Csángóföld)
CREDO együttes (Kárpátalja) (Magyar Örökség díjas)
SZÉLKIÁLTÓ együttes (Magyar Örökség-díjas)
PÁL ISTVÁN „SZALONNA" és Bandája (Magyar Örökség díjas)
Szervező: Stereo Kft. 

 
 

A koncert kettős jótékonysági célja adománygyűjtés Kárpátalja javára, valamint CD és DVD adományozása a határon túli koncertet befogadó városok könyvtárainak. Jegyek a Pesti Vigadó jegypénztárában, valamint az interneten kaphatók 2900 és 3500 forintos áron. Az est támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

 

KultBumm