Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Merj nagyot álmodni! - Nerpel Nikoletta fotókiállítása

2019.04.04

Az Aranytíz Kultúrház (1051. Budapest, Arany János utca 10.) ad otthont 2019. április 12-én, 18 órától Nerpel Nikoletta fotóművész Merj nagyot álmodni! című kiállításának a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezésében. Az izgalmas tárlatot gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok és példaképeik találkozása, valamint portré és divat fotók alkotják.

 

merj.jpg
A kiállítást megnyitja:


Horváth Gábor (Igazgató - Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltség)
Maróthy Zoltán (zenész, dalszerző, zenepedagógus)
Tálos Mónika (Mozdulj! Közhasznú Egyesület)

Fellépő művészek:


Ézsiás László
Napsugár Anna
Pazzagli Ágnes

A “Merj nagyot álmodni!” fotósorozatban dokumentarista jelleggel örökítettem meg azt a néhány órát, amikor egy gyermekotthonban nevelkedő fiatal találkozott példaképével, annak a szakmának a képviselőjével, amelyikben dolgozni szeretne, amikor felnő.
A fotózások a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltségének segítségével valósulhattak meg. Indítottunk egy rajzpályázatot, ahol a feladat egyszerű volt: rajzold le, mi leszel, ha nagy leszel. :) Hatalmas tervek, vágyak érkeztek és kiválasztottuk azokat az álmokat, amiket a legnehezebb elérni, amikhez szükséges lehet egy kis extra motiváció.
Reményeim szerint ezek a találkozások motiválták a gyermekeket arra, hogy kövessék álmaikat, ne adják fel elképzeléseiket akkor sem, ha számukra nehezebb az út.

A "Merj nagyot álmodni!" projekt fotóin kívül megtekinthető lesz néhány kedvenc fotóm, portré és divat témában.

A tárlat megtekinthető: 2019. április 26-ig, hétköznap 9.00 és 19.00 óra között, hétvégén programfüggő.

 

 KultBumm