Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Scott McPherson:Marvin szobája - Premier a Pinceszínházban

2019.04.24

 

Családegyesítésről, összetartozásról, felelősségvállalásról és a szeretet lényegérő szóló megható történet bemutatójára készül a Pinceszínház május 3-án. Scott McPherson Marvin szobája című darabja ismerős lehet a mozi- és tévénézőknek, hiszen 1996-ban Oscar- és Golden Globe-díjakra jelölt film készült belőle. Magyarországon legelőször a Pinceszínházban kerül színpadra a mű. A szétvált és  újra összesodródó családi szálakról szóló előadásában Börcsök Enikő, Juhász Réka, Takács Kati, Gombos Krisztián, Molnár Csaba, Lázár Balázs, Búza Tímea és Tallián Mariann láthatóak Kovács Gábor Attila rendezésében.

 

marvin-szobaja-plakatfoto.jpg

 

Két testvér, Bessie és Lee, tűz és víz, és húsz éve nem találkoztak. Bessie ez idő alatt mindenről lemondva, egyedül gondoskodott ágyhoz kötött édesapjáról, Marvinról, valamint szeleburdi nagynénjéről, ám most kiderül, hogy leukémiája van, csontvelőátültetésre szorul. Lee és zűrös fia, Hank útnak indul Floridába, hogy kiderítsék, alkalmasak-e donornak. Míg Hank vonakodik a vizsgálattól, Lee sok reményt fűz a sikerhez, ellenkező esetben félő, hogy feladva addigi életét, és vágyait neki kell átvenni a rokonai ápolását. A két testvér újra találkozik, a kedves és bántó emlékek egyaránt előkerülnek, és mindketten kénytelenek szembenézni valami olyasmivel, aminek eddig hátat fordítottak.

Scott McPherson fiatalon elhunyt író drámája számos komikus, abszurd helyzeten keresztül tár fel egy mélyen emberi, elgondolkoztató és megható történetet.

 

marvin-szobaja---imazsfoto-3..jpg

 

Bemutató: 2019. május 3. péntek 19.00

További előadás időpontok:

május 9. csütörtök 19.00

május 14. kedd 19.00

 

Jegyvásárlás: www.pinceszinhaz.hu 

 

KultBumm