Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tarot labirintus a kriptában-Az Élőkép Színház személyes, önismereti előadása

2018.06.12

A Kiscelli Múzeum romtemplomának kriptájában 2018. június 16-án, az Élőkép Színház egy egészen különleges, interaktív spirituális-pszichológiai-önismereti előadásra várja az érdeklődőket.

 

tarot-labi.jpg


• Helyszín: Kiscelli Romtemplom Kripta, Kiscelli Múzeum, 1037 Budapest, Kiscelli u. 108, telefonszám: +36-1-250-0304
• Időpont: 2018. június 16. 13.00 – 18.45, belépés egyesével 13.00-17.00 között
• Hossz: egyéntől függő
• Nyelv: magyar, angol
• Ár: 2500 Ft alapár, plusz a bent töltött idő szerint megkezdett fél óránként 2500 Ft
• Foglaló (alapár plusz az első fél óra díja): 5000 Ft, melyet kérjük, hogy a regisztrációt követően utalj(on) el az Élőkép Egyesület bankszámlájára: 11706016-20825489-00000000 / vagy személyesen egyeztetve a 70-3387002 telefonszámon az egyesület székhelyén fizethető be.

Az előadásra a regisztráció kötelező a 
www.livingpicture.org oldalon! A regisztráció és a foglaló utalása együttesen jelenti az érvényes helyfoglalást. 

A program keretében a látogatókkal egyénileg foglalkozunk, így a részvételi díj ennek megfelelően fél óránként 2500 Ft. A jegyár fennmaradó része a bent töltött idő függvényében a helyszínen készpénzben előre fizetendő, tehát kérjük, hogy számolj(on) azzal, hogy érkezéskor előre elkérjük a zárásig tartó időszak árát, melyből a látogatás végén időarányosan visszafizetjük a fennmaradó összeget.

A Tarot Labirintusban 24 szereplővel találkozhatunk egyéni sorrendben. Egy órába átlagosan hat találkozás fér bele, így aki minden szereplővel találkozni szeretne, annak a látogatás várhatóan közel négy órás is lehet. A látogatást bármikor le lehet kerekíteni és be lehet fejezni, 18.45-kor pedig bezár a kripta.

 

tarotlab2jo.jpgA Tarot Labirintus kivételes előadásformát követ: kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba vagy ha úgy tetszik filozófikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet ez alkalommal egy kripta, melyben a látogató egyénileg bolyong. 
Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a kertben tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban. 
Ha a látogató elindul önmagát megkeresni és megismerni, a kripta kis tereiben rá váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk. 
Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is. 
Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében.
Az Tarot Labirintus 2003-2014 között 12 éven át minden évben felépült a Sziget Fesztiválon, és számos további fesztiválon Győrben (Győrkőcfesztivál), Budapesten, Újvidéken (INFANT), Lille-ben (Lille 3000) és a temesvári PLAI Fesztiválon is vendégszerepelt már. 2015-16-ban itt a Kiscelli romtemplom kriptájában, 2016-17-ben pedig a Varga Márton Kertészeti Iskola japánkertjében is sikerrel szerepelt a Tarot Labirintus építmény nélkül is.
A Tarot Labirintus „meghívás az önmagunkkal való találkozásra, önismereti igényeink kielégítésére és vállalására – méghozzá egyénileg, ki-ki a maga útját bejárva. Egy felelősségteljes utazás, mely a Tarot egyes archetípusait megszemélyesítő labirintuslakókkal folytatott interaktív találkozások hatására mély lenyomatot hagy, és egyre mélyebbre és mélyebbre hatol a játék előrehaladtával. Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép...” (Daniele Rizzo)

Szereplők: 
1. Mágus: Bodócs Diána
2. Papnő: Balogh Janka
3. Uralkodónő: Törzsök Kata 
4. Uralkodó: Zemlényi-Kovács Barnabás
5. Próféta: Fenyvesi András 
6. Válaszút: Földvári Eszter
7. Kocsihajtó: Antal Attila
8. Igazságosság: Tímár Dorka
9. Remete: Tankó Barnabás
10. Sorskerék: Szabó Ági
11. Erő: Marosán Médea 
12. Akasztott: Molnár György
13. Halál: Fenyvesi Boga 
14. Mértékletesség: Bérczi Zsófia
15. Ördög: Filep Krisztina Mandula & Scholtz Krisztina
16. Torony: Kontur Balázs
17. Csillag: Somlai Panni
18. Hold: Sipos Orsolya
19. Nap: Hrotkó Heléna
20. Ítélet: Jobbágy Bernadett
21. Világ: Varga Heni
22. Bolond: Zemlényi-Kovács Zoltán 
23. Föld: Gulyás Magda 
24. Kapu: Dulics Éva

Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia
Jelmezek és kártyák: Bérczi Zsófia

Ízelítő kisfilmek: 
https://youtu.be/H8luGNKmi1whttps://youtu.be/COhWgNJ82bQ
Részletes információ, képek: www.livingpicture.org
Kapcsolat: zsofia_berczi@livingpicture.org, 70-3387002

 

KultBumm