Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vágtázó Csodaszarvas és Bordó Sárkány Nagykoncert

2017.12.02

Örömtüzek a világ tetején! A magyar nép-és rituál zenét ötvöző Vágtázó Csodaszarvas, és a világi középkori dallamokat játszó Bordó Sárkány Régizene Rend közös koncertet ad  2017. december 9-én 20:00-tól az A38-on.

Grandpierre Attila és társai ismét lecsapnak, s szédületes energiáikkal megidézik és bejárják a lélek mélységeit és magasságait lemezbemutató nagy-koncertjükön. Az estet felvezeti a középkori hangszereken játszó Bordó Sárkány.

A magyar népzenét egyedülálló koncert-rítusba oltó VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS a világ egyik legeredetibb zenekara. Grandpierre Atilla csillagász-énekes és a tíz ősi hangszeren játszó népzenész révén képes kapukat nyitni egy nagyobb, teljesebb világra. A VCSSZ különleges, ősi hangszereken felcsendülő dallamok, friss, meglepő és magával ragadó élmény, a szokásos kereteket meghaladó energiák táncban testet öltése, gyújtó gondolatokkal. Szellem, virtus és életenergia idézi meg az ősi szabadságot. A Vágtázó Csodaszarvas varázslatos zenéje a legkisebbeket is táncra perdíti. A visszajelzések szerint ez a zene "hasonló, mint a ruha nélküli síelés"; "Adrenalinbomba!"; "a legjobb, amit az ember mástól kaphat!".
A VCSSZ éltető ereje az a szellemiség, amely manapság a világforradalom idejét éli. A belső világból születik újjá az emberiség. A felszínen zajló világjelenségek mögött már számtalan sok jelét tapasztalhatjuk emberi mivoltunk, szellemiségünk, egész világfelfogásunk mélyreható átrendeződésének és minőségi újjászületésének. Manapság a világforradalmat nem a csatatereken, hanem az emberi lélek mélyén vívják, ahol önazonosságunk rejlik. Ebben a világforradalomban az egyik leghatékonyabb gyógyerő az a féktelen szabadságvágy és felvillanyozó világszerelem, amely a Vágtázó Csodaszarvas hajtóereje. Az igazi zenét magasabb, kozmikus életerők megnyilvánulásaként tisztelő zeneértelmezés önazonosságunkat kozmikus áramkörbe kapcsolja.
A 2017. december 9-ei VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS koncertre megjelenő Örömtüzek a világ tetején! az előző CD felvétele óta eltelt hat éves időszak, három CD-re való termés legjava. A lemez tíz zeneszámából kilenc a lebírhatatlan, örök életerő, a szemekben tüzet, a lábakban táncvágyat gyújtó lelkesedés, az egymással és a magasabb erőkkel teremtődő örömteli együttérzés jegyében fogant. A tizedik pedig a Mindenség tündéri életteljességének élményéből született, így jutott el a lemezt rendhagyóan záró, a kozmikus értelem határáig merészkedő üzenetig.

A Bordó Sárkány Régizene Rend 2010-ben alakult, első koncertjét ez év áprilisában adta.
A zenekar középkori, elsősorban XI-XVI. sz.-i világi zenét játszik. A repertoárban felcsendülnek magyar, macedón, németalföldi, provanszál, spanyol, francia dallamok, valamint a középkor zenei stílusjegyeiből, dallamvilágából építkező saját szerzemények is.

https://www.a38.hu/hu/program/vagtazo-csodaszarvas-bordo-sarkany-hu

Jegyár: 2.400 Ft, elővételben: 1.900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Napirend:
19:30 Szatmáry Botond előadása: A magyarság keleti gyökerei
Nagyterem: 
19:30 Bordó Sárkány koncert
20:30-22:30 Vágtázó Csodaszarvas karácsonyi nagykoncert